PROBLEMI U SUSJEDSTVU: Šef Granične policije podnio ostavku jer je Porfirije ušao u Crnu Goru bez kontrole i evidencije

Tu informaciju prokomentirao je i predsjednik Crnogorskog helsinškog odbora Miodrag Vlahović

  • Regija

  • 03. Avg. 2022  

  • 1

U pojedinim crnogorskim medijima pojavila se informacija da je šef granične policije Crne Gore Vasko Aković podnio ostavku na tu poziciju jer je, prema navodima medija, srpski patrijarh Porfirije ušao u Crnu Goru bez kontrole i evidencije.

Tu informaciju prokomentirao je i predsjednik Crnogorskog helsinškog odbora Miodrag Vlahović koji je izrazio je poštovanje prema Akoviću zbog te odluke.

"Regionalni šef granične policije Vasko Aković podnio je danas ostavku na to mjesto zbog toga što je patrijarh Crkve Srbije Porfirije Perić sa kompletnom delegacijom ušao i izašao iz Crne Gore bez ikakve kontrole i evidencije. Veliko poštovanje za ovog čovjeka", naveo je Vlahović na Twitteru.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...