IDEALNA PRILIKA ZA SVE ONE KOJI BI ŽIVJELI NA MORU: Ostrvo dijeli 30.000 KM da privuče stanovnike

Ukupno je za ovaj projekt opredjeljeno oko 46,5 miliona eura, što će biti dovoljno za najmanje 3.000 domaćinstava

  • Šareni svijet

  • 15. Avg. 2022  

  • 0

Vlasti na Sardiniji su po uzoru na neka druga mjesta u Italiji odlučili da subvencijama privuku ljude kako bi trajno ostali na ovom otoku.

Dobra vijest je da novac koji jednom dobijete, ne morate vraćati, jer je on namijenjen borbi protiv depopulacije ruralnih područja i pružanju privrednih poticaja za postojeće stanovnike.

Sardinija je poznata po nekim od najvećih, najljepših i najnetaknutijih plaža u Evropi.

Uz gradove prepune kulture, ogroman broj sunčanih dana u godini i jedan od najvećih broja ljudi koji su proslavili stoti rođendan, teško je zamisliti još mnogo mjesta na planeti koji bi bili ugodniji za život.

Ipak, postoji nekoliko stvari koje treba ispuniti da biste došli do ovog novca:

Novac obavezno mora da bude namijenjen za kupovinu ili renoviranje kuće, a da biste ispunili uslove, morate se nastaniti u opštini na Sardiniji sa manje od tri hiljade stanovnika i onda vam na račun liježe tačno 15.000 eura (oko 30.000 KM).

Ukupno je za ovaj projekt opredjeljeno oko 46,5 miliona eura, što će biti dovoljno za najmanje 3.000 domaćinstava, piše Bizlife.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...