BAKLJADA NA STAROM MOSTU: Lana Pudar dobila stan u Mostaru nakon što je ostvarila uspjeh karijere

Mostar je večeras dočekao svoju evropsku prvakinju, mladu Lanu Pudar koja je sa 16 godina osvojila titulu evropske prvakinje na 200 metara delfin na Prvenstvu u Rimu

  • Sport

  • 20. Avg. 2022  

  • 4

Gradonačelnik Mostara Mario Kordić uručio je ključeve stana u Mostaru našoj najboljoj plivačici Lani Pudar kao nagradu za fenomenalan rezultat i osvojeno zlato na Evropskom prvenstvu.

Mostar je večeras dočekao svoju evropsku prvakinju, mladu Lanu Pudar koja je sa 16 godina osvojila titulu evropske prvakinje na 200 metara delfin na Prvenstvu u Rimu, piše Klix.ba.

Nakon konferencije za medije i obraćanja javnosti uslijedio je svečani prijem i dodjela priznanja, a svečanosti su prisustvovali i brojni političari.

Na samom kraju svečanosti, Kordić je Lani uručio plaketu, ali i ključeve stana, što je iznenadilo mladu Mostarku. U njenu čast na Starom mostu upriličena je i bakljada.

"Još nisam svjesna šta sam uradila, ali znam da mogu napraviti još više u nastavku karijere. Mogu reći da sam očekivala uspjeh na EP, jer to je bilo takmičenje koje sam ciljala. Mnogo mi znači podrška koju imam i nisam očekivala da ću sa 16 godina dobiti stan. Nadam se da će se bazen što prije početi graditi, jer ovaj grad i ja zaslužujemo to", kazala je Lana u izjavi za BHT 1.

Podsjetimo, Lana Pudar je osvojila zlatnu medalju u disciplini 200 metara delfin, te bronzanu na upola kraćoj dionici.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...