VLASNIK TELEMACHA I N1 TELEVIZIJE U NOVOJ AKVIZICIJI: Dragan Šolak kupio još jedan fudbalski klub

Podsjetimo, Šolak je početkom godine postao novi vlasnik engleskog fudbalskog kluba Southampton, nakon što je sklopljen ugovor od 100 miliona funti za kupovinu ovog premijerligaša.

  • Sport

  • 20. Avg. 2022  

  • 0

Goztepe je ozvaničio početak saradnje sa kompanijom Sport Republic koja je kupila 70 odsto akcija ovog kluba. Radi se o konzorcijumu koji je vlasnik Southamptona i čiji je glavni investitor Dragan Šolak, osnivač United grupe u okviru koje posluje i Sport klub, piše N1.

Konferenciji na stadionu Goztepea prisustvovali su Mehmed Sepil, Rasmus Ankersen i Henrik Kraft.

“Dugo se u javnosti pričalo o ovome, a od danas smo i zvanično potpisali saradnju. Sport Republic je novi partner Goztepea. Tu smo sa Rasmusom Ankersenom i Henrikom Kraftom. Gospodin Arkenson biće novi predsjednik kluba. Uz to što je prvi strani investitor u turskom fudbalu, biće i prvi stranac predsjednik kluba. Gospodin Hendrik je predsjednik Sport Republica i Sothamptona”, rekao je Sepil.

“Ovo je dan novog početka za Goztepe. Klub se već dokazao, ima mnogo navijača i zaslužio je poštovanje. Sada idemo na sljedeći nivo. Uradili smo dobre stvari, ali sve vrijeme smo plivali kontra talasa. Sada ćemo plivati sa Sport Republicom našim novim investitorom i lično sam impresioniran time”, dodao je Sepil.

Imamo velike ambicije, radićemo zajedno na tome da klub podignemo na viši nivo i vjerujemo da će uspjeh doći. Ali, moramo da idemo korak po korak. Za to mora da se izgradi i prava infrastruktura i da se prate pravi procesi. Ne želimo da budemo uspješni samo u jednoj sezoni, već želimo uspjeh koji će trajati”, rekao je između ostalog Rasmusen.

Podsjetimo, Šolak je početkom godine postao novi vlasnik engleskog fudbalskog kluba Southampton, nakon što je sklopljen ugovor od 100 miliona funti za kupovinu ovog premijerligaša.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...