POGINULA U EKSPLOZIJI AUTOBOMBE: Rusi optužuju Ukrajinu da je umiješana u ubistvo Darije Dugine

Ruski Istražni komitet je saopštio da se vjeruje da je eksplozija automobila bila naređena i unaprijed planirana.

  • Svijet

  • 21. Avg. 2022  

  • 0

"Ukoliko istražni organi utvrde da je Ukrajina umiješana u smrt Darije Dugine u Moskvi onda će to značiti da Kijev vodi politiku državnog terorizma", rekla je danas glasnogovornica ruskog Ministarstva vanjskih poslova Marija Zaharova.

"Ukoliko bude potvrđena umiješanost Ukrajine, a sumnju u to je izrazio predsjednik Donjecke Narodne Republike Denis Pušilin i to treba da potvrde istražni organi, onda je potrebno govoriti o politici državnog terorizma koji vodi kijevski režim", naglasila je Zaharova.

Darija Dugina, kćerka ruskog filozofa bliskog Putinu, Aleksandra Dugina, poginula od eksplozije automobila u regionu Moskve.

Ruski Istražni komitet je saopštio da se vjeruje da je eksplozija automobila bila naređena i unaprijed planirana.

U saopštenju se navodi da preliminarni rezultati istrage pokazuju da je eksplozivna naprava postavljena ispod automobila sa vozačeve strane.

Tridesetogodišnja novinarka bila je sama u vozilu u kojem je trebalo da bude i njen otac koji je u posljednjem trenutku promijenio planove, prenio je ranije TASS.

Automobil je eksplodirao blizu sela Boljše Vjazemi u moskovskoj oblasti na autoputu Možaisk kada se Dugina vraćala sa festivala.

Aleksandar i Darija Dugina podržavali su agresiju Rusije na Ukrajinu. Oboje su bili sankcionisani zabranom putovanja na Zapad kao bliski saradnici ruskih vlasti.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...