NERMIN NIKŠIĆ ODGOVORIO VUČIĆU: "Vidim da se predsjednik iz komšiluka posprdno izražava u odnosu na BiH, ali je problem što..."

Nikšić je također istakao da su brojevi neumoljivi, ali je poručio Vučiću da se on ne treba brinuti za Bosnu i Hercegovinu i naše ljude.

  • Politika

  • 27. Avg. 2022  

  • 2

Predsjednik Socijaldemokratske partije BiH Nermin Nikšić osvrnuo se na izjavu srbijanskog predsjednika Aleksandra Vučića, vezano za poređenje prosječnih plaća u Srbiji i BIH.

"Vidim da se predsjednik iz komšiluka posprdno izražava u odnosu na Bosnu i Hercegovinu. Kakvu vlast imamo sasvim je jasno da osim sprdnje ništa drugo ne možemo ni očekivati. Problem je što nas on kao predsjednik druge države ponižava ukazujući na pogubne rezultate vladavine SDA - HDZ - SNSD", naveo je Nikšić.

Nikšić je također istakao da su brojevi neumoljivi, ali je poručio Vučiću da se on ne treba brinuti za Bosnu i Hercegovinu i naše ljude.

"Ne treba nam on otvarati oči, progledali su i naši ljudi. Usprkos svemu onome što Bosnu i Hercegovinu čeka ove zime zbog nesposobne i korumpirane vlasti u oktobru ipak, nakon izbora, sviće dan. Vratit će se ponovno oni koji su do 2014.godine osigurali već prosječnu platu u Bosni i Hercegovini nego u Srbiji. Nakon toga neće naši ljudi dugo čekati da opet imamo bolji standard, veću prosječnu platu, te da nas neće zaobilaziti strane, ali i domaće investicije", kazao je Nikšić.

"Naravno neka se ne brine, kao dobre komšije i susjedi mi Srbiji također želimo da se razvijaju i dobiju vlast koja će voditi brigu o svojim građanima kao što će dobiti naša Bosna i Hercegovina“, zaključio je predsjednik SDP-a.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...