PREMIJER NOVALIĆ U ORAŠJU: Sa načelnikom Oršolićem razgovarano o brojnim lokalnim projektima

Nakon Orašja planirano je da premijer Novalić posjeti i Odžak.

  • Vijesti

  • 02. Sep. 2022  

  • 2

Premijer Federacije Bosne i Hercegovine Fadil Novalić susreo se danas s gradonačelnikom Orašja Marijanom Oršolićem u okviru redovne posjete općinama i gradovima u Federaciji, a razgovarano je o realiziranim i planiranim projektima budući da FBiH sufinansira neke od projekata na lokalnom nivou. 

Kako je Novalić kazao nakon sastanka, razgovarano je i izgradnji brze ceste Tuzla-Brčko-Orašje, a u interesu Orašja je da se govori i o sjevernoj interkonekciji za plin iz Županje.

"Interes općine Orašje je i da se intervenira u zoni raspodjele javnih prihoda jer općine nisu u stanju servisirati svoje potrebe koje su velike s onim što se procentualno za njih izdvaja s nivoa Federacije BiH", naglašava Novalić.

Potrebno je, ističe, uspostaviti drugačiji poredak između općina, kantona i Federacije, za šta je Vlada FBiH putem Ministarstva finansija uspostavila radnu grupu koja će raditi na tom pitanju.

Gradonačelnik Oršolić pojasnio je da su osim ovih pitanja razgovarali i o drugim projektima lokalne zajednice kao što su Sportska lučica uz rijeku Savu i izgradnja sportsko kulturnog centra "BEER FEST" u Orašju.

"Dobili smo i određena obećanja da će Federacija pomoći u realizaciji tih projekata", zaključio je Oršolić nakon sastanka s federalnim premijerom Fadilom Novalićem.

Nakon Orašja planirano je da premijer Novalić posjeti i Odžak, naovi Fena. 

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...