APOKALIPTIČNI PRIZORI IZ SUSJEDSTVA: Nevrijeme praćeno gradom veličine kidalo stabla, lomilo nadstrešnice... (VIDEO)

Objavljeno je i žuto upozorenje o vremenu. Vjerovatnoća grmljavine prelazi 40 posto.

  • Hronika

  • 12. Sep. 2022  

  • 1

Potrgana stabla, odlomljene grane, razbacani kontejneri za smeće te odlomljeni dijelovi nadstrešnice na utrinskoj tržnici samo su dio nedaća koje su uočene nakon jučerašnjeg jakog nevremena praćenog gradom na području Zagreba.

U dva su navrata uklanjali i nadstrešnice, točnije gips ploče, natopljene kišom koje su "prijetile" iz visina prolaznicima, a bilo je i borbe s vatrom na jednoj kući u novozagrebačkoj Svetoj Klari te na području Mirogoja. Naime, na Mirogojskoj cesti došlo je do požara elektroinstalacija u razvodnom ormariću na dvorištu Klinike za infektivne bolesti dr. Fran Mihaljević.

Uz povremeno umjeren i jak razvoj oblačnosti mogući su pljuskovi i grmljavina, posebno na zapadu, a ponegdje pljuskovi mogu biti i izraženiji, upozorio je DHMZ.

Objavljeno je i žuto upozorenje o vremenu. Vjerovatnoća grmljavine prelazi 40 posto.

– Pripazite na moguće jače grmljavine. Budite posebno oprezni na izloženim područjima kao što su planine, šume i livade, ili otvoreni tereni. Mogući su prekidi u aktivnostima na otvorenom – saopćio je danas DHMZ.

 

 

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...