OTVORENO PISMO MAJKI SREBRENICE: "Gospodine Milanoviću, niste više dobrodošli u Srebrenicu"!

Majke Srebrenice su obišle sva stratišta u Republici Hrvatskoj od Vukovara do Pakraca i suosjećaju sa žrtvama agresije na Republiku Hrvatsku.

  • Društvo

  • 14. Sep. 2022  

  • 2

Nakon što je predsjednik Hrvatske proteklih dana ponovo negirao genocid počinjen u Srebrenici, iz Udruženja žrtava i svjedoka genocida i Pokreta "Majke enklava Srebrenica i Žepa" upućeno mu je pismo u kojem mu žrtve jasno poručuju da više nije dobrodošao u Srebrenicu.

Pismo prenosimo u cijelosti:

"Gospodine Milanoviću, bili ste u šoku, kada ste 2012. godine, došli u Srebrenicu na komemoraciju i dženazu žrtvama genocida, niste mogli sebi objasniti da se desio genocid na kraju 21 vijeka, niste mogli vjerovati da je to mogao ljudski um počiniti, ali ste vidjeli da jeste.

Žalosno je da nakon svega, danas, vrijeđate žrtve genocida i majke Srebrenice a ko nema poštovanje prema tuđoj majci, nema ni prema vlastitoj.

Poruke koje sada šaljete u 21 vijeku, kada je sva civilizacija osudila genocid počinjen nad Bošnjacima u Srebrenici, govori da ste nacionalista i jedan nedorastao političar u današnjoj Evropi.

Majke Srebrenice su obišle sva stratišta u Republici Hrvatskoj od Vukovara do Pakraca i suosjećaju sa žrtvama agresije na Republiku Hrvatsku.

Želimo Vam poručiti da Vi, više niste dobro došli u Srebrenicu".

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...