DAVOR GJENERO POTPUNO RAZOTKRIO ZORANA MILANOVIĆA: "On sada isplaćuje kamatu za svaki rubalj koji je dobio od Rusije, a znamo kako Rusi ružno kamatare!"

"Kako Dodik u svom služenju Rusije ide i daleko pokazuje nam i to da je pričao kako su mu Rusi ustupili tehnologiju, te kako nadzire američkog ambasadora u Sarajevu. To javno izjaviti je nečuveno, valjda ta atmosfera u predizbornoj kampanji toliko ponese da nešto tako izjaviš i to je krajnje smiješno i žalosno", kazao je za Hayat Gjenero.

  • Regija

  • 15. Sep. 2022  15. Sep. 2022

  • 0

Gost u današnjem programu televizije Hayat bio je hrvatski analitičar Davor Gjenero koji je govorio o prijateljstvu Dodika i Milanovića i njihovim vezama sa Kremljom. 

"Postanete jarani kad imate istog finasijera. Problem koji sada plaća Zoran Milanović zbog kojeg ga neki preziru, a neki žale je da sada isplačuje kamatu za svaki rubalj koji je dobio od Rusije za svoju predizbornu kampanju. U Hrvatskoj je jedan akter pravo dobro naučio kako ružno kamatare ruske državne banke i ruski državni funkcioneri, to je najbolje iskusio i Ivica Tudor zato što je ušao u kamatarske posove s dvije ruske banke.

Tako sada je u taj proces kamatarenja ušao i siroti Zoran Milanović koji se mora sramotiti i ponižavati da bi zadovoljio politčku volju svojih patrona iz Kremlja. Svi ti koji su finansirani od ruskog režima morali su javno pokazivati svojui lojalnost i zaduženost u odnosu na taj režim. Koliko ja znam evropski novinari su se prije nekoliko godina bavili time kako se novac putinovog režima preko Milorada Dodika i entiteta RS prelijevao u Austriju, Francusku za finasciranje tamo antievriopskih stranaka. Mi smo vidjeli prije 4 godine kako je najveća stranka desnice u Sloveniji uzimala kredite od rusije",  rekao je Gjenero.

Komentarisao je i istup Milorada Dodika koji je rekao da prisluškuju američkog ambasadora.

"Gospodin Dodik je već na popisu nedodirljivih onih s kojima pristojni svijet ne komunicira, njega nije samo stavila američka administracija, nego ga je na taj pospis stavila i britanska administracija, ali i većina Evropske. Kako Dodik u svom služenju Rusije ide i daleko pokazuje nam i to da je pričao kako su mu Rusi ustupili tehnologiju, te kako nadzire američkog ambasadora u Sarajevu. To javno izjaviti je nečuveno, valjda ta atmosfera u predizbornoj kampanji toliko ponese da nešto tako izjaviš i to je krajnje smiješno i žalosno", kazao je za Hayat Gjenero.

O negiranju genocida u Srebrenici od strane Zorana Milanovića, Gjenero kaže: 

"Imate jednu vrlo neugodnu situaciju, gospodin Milanović kao svaki totalitarac stravično i agresivno reaguje na onoga ko se protivi njemu, pa se ograđuju, jer je on sistemski utišao one koji imaju šta reći protiv njega. Ljudi jednostavno šute, smatraju ga i onako izgubljenim slučajem i da on nema pretjeranog političkog uticaja i zato se neće usprotiviti u kritici. Vlada ima drugu logiku, a to je da je najjednostavnije se praviti da to što je osoba izgovorila i da se prave kao da nije izgovorila. On je i prošle godine govorio isto, potpuno je jasno da je ono što je govorio u zatvorenim krugovima podliježe istini. Ambasador u Sarajevu se našao u nezgodnoj situaciji i zato je prešutio ovu izjavu i komentar na nju", kazao je politički analizičar iz Hrvatske Gjenero.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...