GRLIĆ RADMAN IZ ORAŠJA ZAPRIJETIO: "Više se neće pristajati na nijedno rješenje koje neće imati podršku legitimnih političkih predstavnika iz HNS-a!"

"Više se neće pristajati na nijedno rješenje koje neće imati podršku legitimnih političkih predstavnika hrvatskog naroda okupljenih u Hrvatskom narodnom saboru (HNS) BiH", zaprijetio je hrvatski ministar.

  • Regija

  • 16. Sep. 2022  16. Sep. 2022

  • 16

Ministar vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske Gordan Grlić Radman pozvao je u petak Hrvate u BiH na masovan izlazak na predstojeće izbore kako bi očuvali ulogu jednakopravnog i konstitutivnog naroda.

”Dopustite mi danas pozvati sve bosanskohercegovačke Hrvate da u što većem broju izađu na skore izbore, jer samo tako ćemo uspjeti obraniti naša ustavom zajamčena prava konstitutivnog naroda u Bosni i Hercegovini”, rekao je Grlić Radman u Orašju.

Dodao je kako bi bio "povijesni paradoks" da hrvatski narod čiji su vojnici bili presudni da BiH "danas uopće postoji kao suverena država prepusti drugima da odlučuje o njegovoj sudbini".

"Više se neće pristajati na nijedno rješenje koje neće imati podršku legitimnih političkih predstavnika hrvatskog naroda okupljenih u Hrvatskom narodnom saboru (HNS) BiH", zaprijetio je hrvatski ministar.

Kandidatkinja za člana Predsjedništva iz reda hrvatskog naroda Borjana Krišto rekla je kako Hrvati u BiH idu na izbore po neizmjenjenim izbornim pravilima.

“Upravo je zbog toga HNS odlučio ići s jednim zajedničkim kandidatom kako bi poslali poruku svim onim političkim opcijama koji pod krinkom građanskog promišljaju i vide budućnost na jedan drugi način. Hrvatski narod svojom većinskom voljom treba odlučivati tko će ga predstavljati“, istaknula je Krišto.

Delegacija iz Hrvatske, Grlić Radman, ministrica poljoprivrede Marija Vučković i ministar odbrane Mario Banožić, te zvaničnici HDZ-a BiH bili su na otvaranju muzeja pri Franjevačkome samostanu u mjestu Tolisi kod Orašja.

Posjetili su i općine Domaljevac, Šamac i Odžak, a u Orašju obišli lokaciju budućeg hrvatskog konzulata.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 16

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...