ZVIZDIĆ O ODLUCI USTAVNOG SUDA BiH: "Još jedna pobjeda države"

“Ustavni sud je utvrdio da entitet RS nema nadležnost za reguliranje nepokretne imovine, jer je to isključiva nadležnost BiH", dodao je.

  • Mini market

  • 22. Sep. 2022  22. Sep. 2022

  • 0

Denis Zvizdić, dopredsjedavajući Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine, pozdravio je današnju odluku Ustavnog suda BiH koji je utvrdio kako bh. entitet Republika Srpska nema ustavnu nadležnost za reguliranje pravne materije koja je predmet Zakona o nepokretnoj imovini koja se koristi za funkcioniranje javne vlasti Republike Srpske, jer je to nadležnost Bosne i Hercegovine. Ustavni sud je stavio sporni zakon van pravne snage.

Zvizdić je u svojoj reakciji ocijenio kako je ova odluka Ustavnog suda “još jedna pobjeda države”.

“Ustavni sud je utvrdio da entitet RS nema nadležnost za reguliranje nepokretne imovine, jer je to isključiva nadležnost BiH. Dakle, još jednom je potvrđeno da je država jedini titular državne imovine i da entiteti nemaju pravo raspolaganja istom”, kazao je dopredsjedavajući Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH.

Podsjetimo, Ustavni sud BiH je utvrdio da Republika Srpska nema ustavnu nadležnost za reguliranje pravne materije koja je predmet Zakona o nepokretnoj imovini koja se koristi za funkcioniranje javne vlasti Republike Srpske, jer je to nadležnost Bosne i Hercegovine. Ustavni sud je stavio sporni zakon van pravne snage.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...