MURATOVIĆ KRITIKOVAO PREMIJERA CRNE GORE: "Iza Đukanovića stoji ubjedljiva većina građana a Dritan Abazović uzurpira funkciju"

Ističe da jedini koji je smijenjen je premijer u tehničkom mandatu, koji kako je rekao ”već neko vrijeme uzurpira funkciju”.

  • Regija

  • 24. Sep. 2022  24. Sep. 2022

  • 1

"Nije lako vođi šibicarske politike u Crnoj Gori. Pošto su mu se obje vlade samourušile, sada je u Sjedinjenim Američkim Državama dobio jasnu poruku da ona treća, koju je isplanirao sa Demokratskim frontom, nema nikakvu podršku", poručio je član Izvršnog odbora Demokratske partije socijalista(DPS) Crne Gore Boris Muratović.

"U očajanju, u pauzi između intervjua desničarskim, konzervativnim glasilima, Abazović se hvata za posljednju slamku – koordiniše sa ruskim plaćenicima u Crnoj Gori priču o razrješenju predsjednika države", ocijenio je.

No, jednako kao i mi, smatra on, “dobro on zna da od toga nema ništa”.

"Mada, jasno je da Abazovića naročito tišti to što predsjednik države ima najjači legitimitet u državi, jer iza njega stoji direktna podrška ubjedljive većine građana na izborima. A koliko građana stoji iza Abazovića? Vjerujemo ni svi članovi njegove malobrojne stranke", saopćio je Muratović, prenodi podgorička Pobjeda.

Ističe da jedini koji je smijenjen je premijer u tehničkom mandatu, koji kako je rekao ”već neko vrijeme uzurpira funkciju”.

"Tvorac najpropalijih političkih projekata u Crnoj Gori dobro je svjestan da je nova, ko zna koja po redu, inicijativa za razrješenje predsjednika ispaljeni ćorak iz straha od suočavanja sa građanima koje su iznevjerili u protekle dvije godine. Jedini ko je u cijeloj priči smijenjen, u realnosti, a ne u snovima, je upravo Abazović, koji već neko vrijeme uzurpira funkciju, svjestan da nakon dva propala pokušaja više nikad neće biti u prilici da se domogne vlasti. Stoga, bezglavo i histerično prihvata svaku političku kombinaciju, iako odlično zna, a naročito nakon boravka u Vašingtonu, da je sve to unaprijed osuđeno na propast", naglasio je Muratović.

"Abazović je uspio u jednom", izbrisao je sve razlike između URA-e i Demokratskog fronta.

"Sudbina njegove partije lako bi mogla biti takva da na kraju postanu konstituenti Demokratskog fronta. Ne bi bili ni prvi ni posljednji koji su na taj način utekli od borbe za prelazak cenzusa", zaključio je Muratović.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...