DODIK JE NAPRAVIO NEOPROSTIVU GREŠKU: Druženje sa Milanovićem ima svoju cijenu, VUČIĆ JE BIJESAN!

Čini se da je predsjednik Srbije, koji vrlo pomno prati istraživanja javnog mnjenja i maher je u tome da prepozna koja su istinita a koja naručena, spoznao da bi Dodik mogao biti na odlasku i da mu slijedi poraz od Jelene Trivić.

  • Regija

  • 26. Sep. 2022  26. Sep. 2022

  • 5

Aleksandar Vučić priprema javnost za još jedno "dramatično" i "sudbonosno" obraćanje naciji. Njegov najpouzdaniji medijski poligon - tabloid Informer najavljuje da će u naredna 72 sata predsjednik Srbije saopćiti "najvažnije odluke koje će bitno odrediti našu državnu politiku". 

"Zbog sve strašnijih pritisaka i dijametralno različitih mišljenja i stavova kako u javnosti tako i u najvišem državnom rukovodstvu, predsednik Vučić je odlučio da se u narednim satima i danima ne oglašava, a najkasnije u sredu on će objaviti svoj plan i predloge kako i kojim putem da Srbija krene dalje", najavljuje Informer.

Tabloid piše i da je predsjednik Srbije suočen sa pritiscima da "što pre odustane od politike odbrane svojih interesa na Kosovu". 

I ništa ne bi zasluživalo najavu Vučićevog najodanijeg megafona da nije sljedeće rečenice: 

"Predsednik, kako saznajemo, veoma teško podnosi kampanju EU i Hrvatske koja nipodaštava zločine nad srpskom decom. Njega je veoma pogodilo ćutanje Brisela na monstruozne poruke koje su dolazile i još dolaze iz Zagreba, a ništa manje nije razočaran ni činjenicom da čak i rukovodstvo Republike Srpske, iz svojih interesa, neće da se jasno odredi po pitanju optužnice za zločin sa Petrovačke ceste!?!", piše Informer.

Ovo je prvi put da Vučić, preko svog megafona, ovako direktno udara na Milorada Dodika. To posebno u kontekstu predizborne kampanje. Udarac Vučića mogao bi biti koban za Dodika, zaključuje portal Politički

Iako se krije iza Petrovačke ceste (događaj od 7. augusta 1995. godine kada je kod Bosanskog Petrovca - prema srbijanskim tvrdnjama - od napada ratne avijacije Hrvatske vojske poginulo 10 civila, od kojih je petero djece), Vučić Dodiku ne može oprostiti više nego prisne odnose s Hrvatskom i Zoranom Milanovićem. 

Dok Vučić i preko tabloida vodi brutalni rat sa Milanovićem, a Hrvatska predsjedniku Srbije ne dopušta ulazak na svoju teritoriju, Dodik se vrlo prisno druži s predsjednikom Hrvatske. 

Vučić je takav - ako on ima loš odnos s nekim, ne dopušta ni drugima - koje smatra potčinjenima (a tu se ubraja i Dodik) da "solira". 

I ne samo to. 

Odlazak političkog lidera bosanskih Srba Vladimiru Putinu, te horska podrška koju Dodik dobija od ekstremne desnice Srbije nervira Vučića. On ni tu nema tolerancije. 

Ipak, sve ovo Vučić bi i mogao "progutati". No, čini se da je predsjednik Srbije, koji vrlo pomno prati istraživanja javnog mnjenja i maher je u tome da prepozna koja su istinita a koja naručena, spoznao da bi Dodik mogao biti na odlasku i da mu slijedi poraz od Jelene Trivić. Sad je iskoristio priliku. Zasigurno, Vučić ovakav udarac Dodiku ne bi zadao da nije dobro odvagao, piše portal Politički. 

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...