RADOVIĆ SIGURAN U POBJEDU: "Nakon dolaska na vlast jedan od prioriteta SDS biće kontinuirana pomoć srpskoj zajednici u FBiH"

On tvrdi da će se pomoć ostvarivati kroz poseban fond namijenjen za obnovu i očuvanje njihove imovine: 

  • Politika

  • 26. Sep. 2022  

  • 1

"Odmah nakon dolaska na vlast jedan od prioriteta SDS biće kontinuirana pomoć srpskoj zajednici u FBiH, koja je svih ovih godina zapostavljena od strane aktuelnog režima u RS-u", poručuje Milan Radović, nosilac liste SDS za NS RS u izbornoj jedinici 3.

"Nesumnjivo je da se Srbima  - povratnicima u FBiH , odnosno u Drvaru, Grahovu, Glamoču, Ključu, Bosanskom Petrovcu, ali i u drugim mjestima gdje je povratak sporadičan mora pomoći! Ti ljudi koji su zaista mnogo propatili u zadnjih nekoliko decenija zaslužuju da im nova Vlada Republike Srpske pomogne kroz infrastrukturne i druge projekte", ističe Radović.

On tvrdi da će se pomoć ostvarivati kroz poseban fond namijenjen za obnovu i očuvanje njihove imovine: 

"Srpska povratnička zajednica je zanemarena, prepuštena sama sebi. To se mora iz korijena mijenjati. Mi ćemo formirati poseban fond iz kojeg će se finansirati obnova ili izgradnja uništene elektro i vodovodne mreže,  pružati kontinuirana pomoć u poljoprivredi, kroz subvencionisanje ili doniranje mehanizacije, sjemena, mineralnog đubriva, kao  i u osnivanju vlastitih biznisa kroz mala i srednja preduzeća. Odgovorno tvrdim -  nova vlast predvođena SDS-om vratiće dostojanstvo Srbima  - povratnicima u FBiH", zaključio je Radović, navodi se u saopćenju SDS-a.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...