ZLATAN BEGIĆ POZIVA VISOKOG PREDSTAVNIKA: "Ne narušavajte mir tragajući za rješenjima koja nisu ostvarena agresijom i genocidom..."

-Visoki predstavnik je sastavni dio pravnog poretka BiH i nikako se ne bi smio stavljati u funkciju bilo koje političke partije a pogotovo ne političkog establišmenta strane - susjedne države čije je ponašanje u vezi sa našom zemljom sudski označeno kao UZP, poručio je Begić.

  • Mini market

  • 27. Sep. 2022  

  • 4

Nakon što je Vlada Republike Hrvatske priznala da su potajno dogovarali izmjene Izbornog zakona u BiH sa visokim predstavnikom Christianom Schmidtom, oglasio se i član Predsjedništva Demokratske fronte i državni parlamentarac Zlatan Begić. -Gospodin Schmidt da objasni ovo! Ne smiju nas navikavati na ovakvu vrstu postupanja, ovo nije nešto što je normalno, ovo je najblaže rečeno - SKANDAL i nedopustivo ponašanje kojim se nanosi nepravda državi Bosni i Hercegovini i njenim građanima. Pozivam g-dina Schmidta da se vrati u granice vladavine prava, te racionalnog i odgovornog postupanja, a što se tiče ispravljanja nepravde i diskriminacije - samo neka se drži presuda Evropskog suda i sudske istine - što mu je i obaveza, a ne bilo čijih političkih želja i velikodržavnih pretenzija. I da se što prije oslobodi očiglednih predrasuda prema jednom dijelu ljudi - građana BiH. Oni koji (i pored svega!) još uvijek vjeruju u izbalansiran pristup međunarodne zajednice ili koji prihvataju status koji odredi međunarodna zajednica - ma kakav on bio, neka se makar suzdrže od držanja pridika nama koji ukazujemo na očigledne činjenice i ne prihvatamo status larve. Može biti slika sljedećeg: tekst Mi poštujemo (mada u ovom slučaju ne razumijemo!) pravo svakoga da bude šta god poželi i u bilo kojem statusu, poštujte i vi naše pravo da budemo ljudi, građani i dobre komšije! Visoki predstavnik je sastavni dio pravnog poretka BiH i nikako se ne bi smio stavljati u funkciju bilo koje političke partije a pogotovo ne političkog establišmenta strane - susjedne države čije je ponašanje u vezi sa našom zemljom sudski označeno kao UZP. Ne narušavajte mir u našoj zemlji tragajući za nečim što se nije moglo postići ni agresijom, ni genocidom, ni udruženim zločinačkim poduhvatom. Odgovornost je na Vama g-dine Schmidt, niko je za Vas neće preuzeti tamo gdje Vas guraju, čak ni diskretno, poručio je Begić.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...