BIDEN P(R)OZVAO NAFTNE KOMPANIJE: ”Nemojte uragan zloupotrebljavati za poskupljenje"

"Stručnjaci navode kako će uragan pogoditi samo dva posto proizvodnje nafte SAD-a i to nakratko. Ova privremena oluja ne može biti izgovor za podizanje cijena“, smatra Biden.

  • Svijet

  • 28. Sep. 2022  28. Sep. 2022

  • 0

Predsjednik SAD-a Joe Biden pozvao je naftne kompanije da ne podižu cijene goriva zloupotrebljavajući uragan Ian koji se približava Floridi i mogao bi uzrokovati velika razaranja.

Biden je govorio na konferenciji o gladi, ishrani i zdravlju održanoj u Washingtonu.

Komentarisao je i uragan Ian koji bi danas ili sutra mogao pogoditi obale Floride i uzrokovati velika razaranja.

Istakao je kako je razgovarao s lokalnim zvaničnicima i da će federalne vlasti učiniti sve što mogu da pomognu.

Stanovništvo je pozvao da obrate pažnju na upozorenja nadležnih i napuste područja za koja je izdato upozorenje.

Obratio se i naftnoj industriji.

”Nemojte uragan zloupotrebljavati za poskupljenje cijena nafte. Cijene nafte padaju i trebaju nastaviti padati. Stručnjaci navode kako će uragan pogoditi samo dva posto proizvodnje nafte SAD-a i to nakratko. Ova privremena oluja ne može biti izgovor za podizanje cijena“, smatra Biden.

Osvrnuo se i na problem gladi, navodeći kako je to jedan od najvećih problema u svijetu, te da je rat između Rusije i Ukrajine potakao globalni problem s nedostatkom hrane.

Nada se da će do 2030. godine nestati gladi i biti smanjene bolesti povezane s ishranom, prenos AA.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...