PROCURIO VIDEO: Predsjednik ruskog Dagestana pobjesnio zbog mobilizacije...

"Ko im je dozvolio da se voze po gradu?!" zapitao je.

  • Svijet

  • 30. Sep. 2022  

  • 1

Predsjednik ruske republike Dagestan je pobjesnio na ruske oficire zadužene za mobilizaciju koji su se vozili po gradu Derbentu te putem zvučnika pozivali "sve muške državljane da se jave u mobilizacijske urede".

"Kako oficiri za mobilizaciju u Derbentu mogu na takav način pozivati ljude da se jave u mobilizacijske urede", rekao je dagestanski predsjednik Sergej Melikov na sastanku Sigurnosnog vijeća Dagestana.

Usred tirade je na svom telefonu pustio kratki video, na kojem se čuje sljedeća poruka: "Dragi stanovnici Derbenta, svi muški državljani moraju se odmah javiti u mobilizacijski ured. Pripremite pasoš i vojnu iskaznicu".

"Ko im je dozvolio da se voze po gradu?!" zapitao je.

Podsjetimo, nakon Putinove objave mobilizacije, stotine civila izašlo je na proteste u Dagestanu.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...