PROBLEMI S JESENJIM UMOROM: Ove dvije namirnice će vam odmah podići nivo energije

Stručnjaci su naveli da podignete energiju i dan započnete puni elana.

  • Gastro

  • 02. Okt. 2022  

  • 0

Jesenji umor i pospanost uzrokovani su nedostatkom vitamina D i serotonina, a problem ćete najlakše riješiti ako uvedete izmjene u ishrani, objašnjavaju endokrinolozi.

Stručnjaci su naveli da podignete energiju i dan započnete puni elana.

Čokolada će vam pomoći da podignete raspoloženje i dobijete dodatnu energiju. Ova namirnica je odličan "lijek" za jesenju pospanost.

Stavite pet grama čokolade u usta i ostavite da se sama rastopi. Ovako će najbolje djelovati, podići će vam energiju, objašnjavaju endokrinolozi.

Dobar stimulans biće i kafa bez šećera i mlijeka. Jedna ili dvije šoljice napitka u toku dana pomoći će da se oslobodite jesenje pospanosti i povećate koncentraciju i bolje obavljate poslove u toku dana.

Stručnjaci napominju da se u jesen, zbog nedostatka sunčeve svjetlosti, mijenja hormonska slika u našem organizmu, piše Mondo.

Smanjuje se sinteza serotonina, što u kombinaciji sa nedostatkom vitamina D može da dovede dovesti do osjećaja slabosti i apatije. Ako promjene u ishrani ne pomognu, potrebno je da potražite pomoć specijaliste.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...