SAVJET NUTRICIONISTA: Ovo je najbolji jogurt za snižavanje kolesterola

Ako volite jogurt ali i pazite na kolesterol, važno je odabrati pravi.

  • Zdravlje

  • 03. Okt. 2022  

  • 0

Jogurt može biti dio prehrane, ali i tu treba paziti šta odabrati ako pazite na razine kolesterola u organizmu. 

Iako je tijelu kolesterol potreban kako bi se gradile zdrave stanice, ako ga je previše, možete biti u skupini koja ima povišen rizik za razvojem bolesti srca; naslaga masnoća na krvnim žilama što može voditi do smanjene prohodnosti krvi, stoji na stranicama Mayo Klinike. 

Ako ste u rizičnoj skupini, morate pripazite što od hrane unosite u tijelo, neke mogu biti štetnije, dok će druge pomoći zdravlju. 

Prema riječima nutricionistica Lyssie Lakatos i Tammy Lakatos Shames to je nemasni jogurt, bogat probioticima, koji sadrži malo šećera, ali puno proteina. 

"Iako se o zasićenim masnoćama i kolesterolu zna puno, a i tome da genetika može utjecati, važno je smanjiti njihov unos kako bismo prevenirali bolesti srca. Kada ga se unosi puno, može utjecati na povišene razine 'lošeg' kolesterola", pojasnile su.

Važno je da jogurt sadrži male količine šećera jer ako njega unosite u velikim količinama, događa se isto.

Nutricionistice tvrde kako konzumacija šećera može imati utjecaja na upalne procese, što kolesterol čini još opasnijim - on je odgovoran za nastanak ateroskleroze. 

Kada je u pitanju odabir jogurta, one savjetuju da birate proizvod koji ne sadrži zasićene masti, ali niti puno šećera, ali je važno da u njemu ima dovoljno proteina i probiotika.

"Za one čija se svakodnevna prehrana sastoji od malog unosa zasićenih masti i šećera, povremena konzumacija takvog proizvoda neće škoditi, ali danas je malo ljudi koji na to pazi", zaključile su. 

(Ordinacija.hr) 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...