"OVO SU OLUJNI DANI": Liz Truss obećala da će izvesti Veliku Britaniju iz teškog razdoblja

Njen govor su nakratko prekinuli demonstranti Greenpeacea.

  • Evropa

  • 05. Okt. 2022  05. Okt. 2022

  • 0

Premijerka Velike Britanije Liz Truss prvi put se obratila na konferenciji Konzervativne stranke kao njen lider i obećala je da će izvesti zemlju iz krize.

"Ovo su olujni dani", rekla je Truss u dvorani u Birminghamu.

Njen govor su nakratko prekinuli demonstranti Greenpeacea, koji su protestirali zbog ekoloških politika njene vlade.

Nakon što je zatražila njihovo udaljavanje, Truss je nastavila sa svojim govorom koji je bio baziran njenu viziju zemlje, odnosno na veći ekonomski rast.

"Suočeni smo s globalnom ekonomskom krizom uzrokovanom Covidom-om i Putinovim užasnim ratom u Ukrajini. U ovim teškim vremenima, moramo iskoračiti naprijed. Odlučna sam da pokrenem Britaniju, da nas izvučem kroz oluju i postavim na jače noge kao naciju", kazala je Truss.

Ona je također kazala da britanska ekonomija već predugo nije imala željeni rast.

Rezultati ankete objavljeni su prije njenog govora i pokazali su da je Truss već bila nepopularnija od svojih prethodnika na premijerskoj funkciji Borisa Johnsona ili Jeremyja Corbyna, iako su obojica bili veoma nepopularni u javnosti, javlja Anadolu Agency (AA).

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...