EKSPLOZIJA NA KRIMSKOM MOSTU: Objavljen identitet navodnog vlasnika kamiona, policija ga nije pregledala rendgenom...

Pišu kako je muškarac svoje vozilo prodao drugoj osobi, ali ga sadašnji vlasnik kamiona nije 'preregistrirao' na svoje ime.

  • Svijet

  • 08. Okt. 2022  

  • 0

Kamion koji je eksplodirao na Krimskom mostu navodno je pripadao Borisu Jusubovu, stanovniku Krasnodara. Javlja to ruska Lenta pozivajući se na kanal Mash.

Pišu kako je muškarac svoje vozilo prodao drugoj osobi, ali ga sadašnji vlasnik kamiona nije 'preregistrirao' na svoje ime.

RIA Novosti, pozivajući se na Istražni odbor (IC RF), izvještava da je vlasnik kamiona stanovnik regije Kuban, u kojoj se i nalazi Krasnodar. Istražna komisija već je započela istražne radnje u mjestu njegovog prebivališta. Proučava se i ruta kretanja automobila te dokumentacija, pišu ruski mediji.

Saobraćajni policajci koji su pregledali kamion rekli su da je vozač bio miran i da nije izazvao sumnju. Na zahtjev saobraćajne policije muškarac je pokazao sve potrebne dokumente. Napominje se da je kamion bio potpuno natovaren, ali nije provjeren "rendgenskim snimkom" - koja omogućuju pregled tereta unutra", javljaju ruski mediji.

Nešto ranije Mash je objavio i snimku koja navodno prikazuje dolazak kamiona na kontrolnu tačku malo prije eksplozije. Ruske službe objavile su kako je poginulo troje ljudi.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...