VELIKI USPJEH DJEČAKA IZ BIJELJINE: Dvanaestogodišnji virtuoz na harmonici plasirao se među pet najboljih na svijetu...

Finale svjetskog kupa održano je od 5. do 9. oktobra i okupilo je najbolje harmonikaše iz cijeloga svijeta

  • Kultura

  • 10. Okt. 2022  

  • 0

Dvanaestogodišnji virtuoz na harmonici Đorđe Perić iz Bijeljine plasirao se među pet najboljih harmonikaša svijeta na 75. Svjetskom kupu harmonike u Zofingenu u Švicarskoj.

Finale svjetskog kupa održano je od 5. do 9. oktobra i okupilo je najbolje harmonikaše iz cijeloga svijeta.

Perić se takmičio kategoriji do 18 godina i, kao najmlađi učesnik u historiji najveće svjetske smotre harmonike, plasirao se među pet najboljih.

Đorđe pohađa Muzičku školu "Kornelije Stanković"u Bijeljini u klasi svog oca, profesora Slaviše Perića, jednog od najpriznatijih pedagoga u oblasti akademske muzike.

Đorđe Perić je dobitnik mnogobrojnih nagrada na međunarodnim takmičenjima, a posljednja je laureat na Internacionalnom festivalu "Tag der harmonika", održanom u junu u Austriji.

Slaviša Perić je jučer, na Kongresu međunarodne organizacije Svjetske konfederacije akordeonista u švajcarskom gradu Zofingen imenovan za njenog počasnog potpredsjednika.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...