ŠOKANTNO SVJEDOČENJE POSMATRAČA NA IZBORIMA: “U Zvorniku u biračkim odborima 70% su bili pripadnici SNSD-a, Gazmend Dačaj, HDZ BiH, Lijevo Krilo. I oni su do pola devet ubacili oko..."

"Predsjednik biračkog odbora ga je zaskočio, rukama ga odgurnuo i svašta mu nešto rekao i tu je došlo do čarki. Kako ćemo se izboriti, kada dođe onaj iz gradske izborne komisije i hoće mene da izbaci umjesto onoga što čini zlodjela.”, priča Đorđe Milošević, posmatrač iz Zvornika.

  • Mini market

  • 15. Okt. 2022  

  • 3

Do sada je zbog izbornih nepravilnsoti privreden samo posmatrač Sanjin Ćetojević iz Laktaša i to nakon što je u javnosti isplivao snimak sa biračkog mjesta sa koga je odstranjen zbog insistiranja da jasno vidi svaki glasački listić kako ne bi bilo prekrajanja rezultata. U "Izazovima" BN televizije kaže:

“Mislim da sam prvo lice koje je uhapšeno u vezi ovih izbora. Znači nije uhapšen ni onaj čovjek u Gradišci koji je priznao da je upisao nula glasova Jeleni Trivić, ni ovi u Doboju što su istjerivali našeg prijatelja Njegoša, ni oni što su cijepali listiće, palili, eto ja sam prvi uhapšeni. Institucije su pokazale kako mogu ekspresno da reaguju kad je u pitanju neko ko je poltiički nepodoban.”

Njegoš Cvijanović, takođe posmatrač iz Doboja, u noći izbora doživio je i fizički nasrtaj, jer je tražio uvid u glasačke listiće. Priča kako je branio izbornu volju građana:

“Vjerovatno je samim tim mojim činom, kada sam rekao da tražim prigovor da unesem u zapisnik, oni su vjerovatno njih pozvali i to se desilo. Oni su kasnije došli, pokucali na vrata, pokazali mi ovako da izađem. Ja sam znao da mene traže. Izašao sam da im pokažem da se nikoga ne bojim.” 

Da se radi o organizovnaoj akciji krađe glasova u Doboju, svjedoči Darko Pijunović.

"63 politička subjekta su akreditovana, učestvovala na izborima. Od 63  tri su opozciije i 60 je njihovih. Znači na 106 biračkih mjesta koliko mi imamo u Doboju opozicijia ni u jednom momentu na bilo kom biračkom mjestu nije imala svog čovjeka na upisu na registraciji glasača i tu je recimo za početak vršena najveća malverzacija.”

O izbornim nepravilnostima svjedočenja su iznijeli i posmatrači iz Zvornika.

“U Zvorniku u biračkim odborima 70% su bili pripadnici SNSD-a, Gazmend Dačaj, HDZ BiH, Lijevo Krilo. I oni su do pola devet ubacili oko 500 glasova. Dođe čovjek koji je u sinergiji sa članom komisije zaduženi za identifikaciju i da svoju ličnu, dok potpiše neko drugo ime koje su oni ranije provjerili da neće doći da glasa.”, kaže Mladen Radović, posmatrač iz Zvornika.

“Prilikom prebrojavanja listića posmatrač iz PDP-a je htio da se uvjeri koliko je ostalo praznih listića u kutiji. Međutim, predsjednik biračkog odbora ga je zaskočio, rukama ga odgurnuo i svašta mu nešto rekao i tu je došlo do čarki. Kako ćemo se izboriti, kada dođe onaj iz gradske izborne komisije i hoće mene da izbaci umjesto onoga što čini zlodjela.”, priča Đorđe Milošević, posmatrač iz Zvornika.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...