UPOZORENJE IZ NJEMAČKE: „Djelovanje visokog predstavnika ne šteti samo ugledu OHR-a…“

Prema Schmidtovoj odluci Dom naroda FBiH će se popunjavati po popisu iz 2013. godine.

  • Vijesti

  • 16. Okt. 2022  

  • 5

Adis Ahmetović, član njemačkog Bundestaga, oglasio se povodom nametanja Izbornog zakona i izmjena Ustava FBiH i rekao da je promjena Ustava na dan izbora globalno nezabilježena.

-Djelovanje visokog predstavnika ne šteti samo ugledu OHR-a, već i ugledu Njemačke. Promjene ustava entiteta Federacija BiH i Izbornog zakona na sveti dan demokracije bez prethodnog obavještavanja stanovništva je globalno nezabilježeno, poručio je Adis Ahmetović, zastupnik u Bundestagu.

Slika

Slika

Podsjetimo, prema Schmidtovoj odluci Dom naroda FBiH će se popunjavati po popisu iz 2013. godine.

Vlada FBiH ostaje po popisu iz 1991. godine. Ako bi se primijenio popis iz 2013. godine u Vladi FBiH, Hrvati bi ostali bez dvije ministarske pozicije. OHR je odlučio da se Vlada FBiH popunjava po popisu 1991. godine.

Slika

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...