BURNO U "UTISKU NEDELJE": "Za par godina bit ćete genocidan narod i onda će Rezolucija o genocidu u Srebrenici biti usvojena, jer je ona spriječena ruskim vetom. Gubite Republiku Srpsku..."

Jovanović navodi i da bi uvođenje sankcija direktno uticalo na spuštanje standarda Srbije.

  • Regija

  • 17. Okt. 2022  

  • 8

Treba li Srbija da uvede sankcije Rusiji, bilo je glavno pitanje u „Utisku nedelje“ TV Nova S. I dok su predsjednik SSP-a Dragan Đilas i docent na FPN-u Milan Krstić za to da se Rusiji uvedu sankcije koje neće pogoditi ruski narod, već samo pojedince i kompanije, predsjednik DSS-a Miloš Jovanović nikako nije za to da se ovoj državi uvedu ikakve sankcije.

Jovanović smatra da ne može da se mijenja vizija i da se za šest mjeseci promijeni stav da li će uvesti sankcije, a da se nakon šest mjeseci ništa nije kvalitativno promijenilo.

„Jedan od tih dijelova vizije jeste da Srbija gleda svoj interes. Da se u ratu Zapada protiv Rusije, koji je isprovociran od strane zapada, Srbija ne stavlja uz zapad. Sankcije – ne“, kaže Jovanović.

Predsjednik DSS-a kaže da je kapital najveća kukavica i da bi investitori pobjegli iz Srbije ako bi se uvele sankcije Rusiji.

„Kapital bježi onog trenutka kada shvati da ne može da se oplodi i da se uvećava. I zato sad imamo zatvaranje fabrika u Njemačkoj i Francuskoj. Energenti su poskupjeli. Svaka proizvodnja traži potrošnju struje i gasa. U Njemačkoj je sedam puta poskupio gas, neke firme su otišle pod stečaj. Prvi put se u Njemačkoj ponovo govori čak i o deindustrijalizaciji“, kaže Jovanović.

Jovanović navodi i da bi uvođenje sankcija direktno uticalo na spuštanje standarda Srbije.

„Uvedite sankcije Rusiji i sigurno gubite njihovu podršku u Savjetu bezbjednosti Ujedinjenih nacija. Bićete za par godina genocidan narod i onda će Rezolucija o genocidu u Srebrenici biti usvojena u nekoj budućnosti, jer je ona spriječena ruskim vetom. Gubite Republiku Srpsku, gubite Kosovo i Metohiju“, ističe Jovanović.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 8

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...