„ZBOG PONIŽAVANJA, LAŽNOG OPTUŽIVANJA, ETIKETIRANJA…“: Boris Jerinić traži smjenu predsjednika CIK-a Suada Arnautovića

Jerinić je u otvorenom pismu Arnautoviću naveo da su se „skandalozne izjave koje je iznio napamet ili po narudžbi da bi optužio Dobojlije i Gradsku izbornu komisiju pokazale kao neistinite, jer su neiskorišteni glasački listići i pečati pronađeni“.

  • Vijesti

  • 17. Okt. 2022  

  • 6

Gradonačelnik Doboja Boris Jerinić poručio je predsjedniku Centralne izborne komisije (CIK) BiH Suadu Arnautoviću da će tražiti njegovu smjenu zbog „ponižavanja, lažnog optuživanja i etiketiranja Doboja, kao i smjenu članova Komisije jer krše zakon i ljudska prava“.

Jerinić je u otvorenom pismu Arnautoviću naveo da su se „skandalozne izjave koje je iznio napamet ili po narudžbi da bi optužio Dobojlije i Gradsku izbornu komisiju pokazale kao neistinite, jer su neiskorišteni glasački listići i pečati pronađeni“.

"Mnogi priželjkuju ekscese, a mi smo uvijek za stabilnost i to je razlog što građane nisam pozvao pred CIK ali taj demokratski čin protesta ostaje opcija. Meni su moji sugrađani iznad svega i odgovaram njima, a ne faktorima iz sjene", rekao je Jerinić.

"Dobojlije nemaju kome poslati peticiju u Predstavnički dom, ali čim proglasite rezultate izbora, to će biti prvi zahtjev. Zahtjev za smjenu neprofesionalnih, nedemokratskih, članova koji krše zakon i ljudska prava u BiH, nestranačkog i nezavisnog tijela, što bi CIK BiH trebalo da bude", naveo je Jerinić.

On je najavio da će prvo tražiti smjenu Arnautovića zbog „ponižavanja, lažnog optuživanja i etiketiranja Doboja“, a upitao ga je i da li će Dobojlije i članovi GIK-a dobiti njegovo izvinjenje?

"Gospodine Arnautoviću imunitet koji imate za obavljanje dužnosti se ne može koristiti za lažne informacije s ciljem uznemiravanja javnosti, niti je opšta prepreka za krivični ili parnični postupak. Najmanje sto možete učiniti je da se izvinete na način kako ste i dezinformisali javnost prvi put", naveo je Jerinić.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...