SCENE KAO IZ HOROR FILMOVA: Dronovi kamikaze lete centrom Kijeva i gađaju zgrade, vojnici pucaju na njih... (VIDEO)

Reutersov novinar vidio je dijelove drona korištenog u napadu.

  • Evropa

  • 17. Okt. 2022  17. Okt. 2022

  • 1

Niz eksplozija odjeknulo je u ranim jutarnjim satima u Kijevu, tačno sedam dana nakon što su Rusi izvršili napad na ukrajinski glavni grad, objavio je AFP.

Agencija Reuters je objavila da je napad izveden bespilotnim letjelicama - kamikazama.

"Rusi misle da će im to pomoći", napisao je Jermak putem Telegrama, aplikacije za razmjenu poruka. Tri eksplozije su se začule u razdoblju od 6.35 do 6.58 po lokalnom vremenu. Sirene su označile zračnu uzbunu neposredno prije prve eksplozije.

Reutersov novinar vidio je dijelove drona korištenog u napadu. Na njemu je pisalo: "Za Belgorod". Guverner ruske regije Belgorod blizu granice s Ukrajinom optužio je ukrajinske snage za višestruko granatiranje regije, a naoružani napadači ubili su u subotu 11 ljudi na vojnom poligonu u regiji Belgorod.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...