VAKULA JE REK`O: Ekstremne vremenske prilike bile su u oktobru, a u novembru novo iznenađenje...

U mnogim krajevima najviša temperatura zraka nikada nije bila tako kasno u godini tako visoka kao prošlih dana. 

  • Vijesti

  • 01. Nov. 2022  

  • 0

Meteorolog Zoran Vakula u Meteo kutku HRT-a analizirao je vrijeme u oktobru, ali i najavio kako bi uskoro u najvišem gorju mogao pasti snijeg.

-Iza nas je još jedan mjesec ekstrema kojekakve vrste, a ispred nas najprije još poneki iznadprosječno topli dan, pa južina i osjetna promjena vremena s kojom je u našem najvišem gorju moguć i snijeg.

I dok će sljedećih dana biti sve detaljnijih i pouzdanijih prognoza zahladnjenja, kiše, u planinama možda čak i snijega, već sada se - u očekivanju službenih analiza klimatologa DHMZ-a - na temelju podataka objavljivanih na teletekstu HRT-a i u HRT METEO aplikaciji, te posebice na internetskim stranicama DHMZ-a može preliminarno zaključiti kako je ovaj listopad po mnogočemu bio poseban.

U mnogim krajevima najviša temperatura zraka nikada nije bila tako kasno u godini tako visoka kao prošlih dana. 

Studeni bez velike studeni

Premda nam u ovom tjednu slijedi promjena vremena, prema trenutačno najvjerojatnijim prognozama za sljedeća 4 tjedna - ni u studenome ne bi trebalo biti velike i dugotrajne hladnoće, a hoće li se pojaviti u najnovijim dugoročnijim prognozama za zimske mjesece - saznat će se uskoro, poručio je Vakula.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...