ČULE SE I DVIJE EKSPLOZIJE: Aktivan požar u Srebrenici na miniranom području

Vatrogasci su na terenu 24 sata, kazao je komandir Teritorijalne vatrogasne jedinice Srebrenica.

  • Hronika

  • 02. Nov. 2022  

  • 0

Na lokalitetu Pribićevac na području općine Srebrenica i dalje je aktivan požar, a zbog nepristupačnosti terena vatrogasci ne mogu upotpunosti da lokalizuju vatrenu stihiju.

Vatrogasci su na terenu 24 sata, izjavio je Feni komandir Teritorijalne vatrogasne jedinice Srebrenica Izet Suljanović.

Kaže da je na terenu ekipa s pet vatrogasaca i vozilom te da je s njima stalno u kontaktu. Požar je pod kontrolom i jednim dijelom je lokalizovan. 

 

Upozorava da je teren miniran i da su se jutros čule dvije eksplozije.

- Nismo u mogućnosti da reagujemo i gasimo požar u potpunosti. Moramo čekati da požar dođe na teren gdje nije minirano. Garantujem da trenutno ništa nije ugroženo. Požar je jednim dijelom pod kontrolom, a drugi dio se prostire kroz minsko polje i nismo u mogućnosti da intervenišemo - kazao je Suljanović.

Precizirao je da je požar šumski prizemni te da gore suho lišće i stara stabla.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...