PO HITNOM POSTUPKU: Usvojen budžet Republike Srpske za 2023. godinu

NSRS je, također, po hitnom postupku, usvojila i Zakon o izvršenju budžeta Republike Srpske za 2023. godinu.

  • Vijesti

  • 02. Nov. 2022  02. Nov. 2022

  • 0

Narodna skupština Republike Srpske (NSRS) usvojila je Budžet Republike Srpske za 2023. godinu u iznosu od 5,3 milijarde maraka, što predstavlja uvećanje od 873 miliona, odnosno 19,4 posto u odnosu na Drugi rebalans Budžeta za 2022. godinu.

U obrazloženju je navedeno da se usvajanje Budžeta Republike Srpske za 2023. godinu omogućava pravovremeno finansiranje budžetskih korisnika, kao i izmirivanje obaveza propisanih zakonom i drugim pravnim aktima Republike Srpske.

Istaknuto je da je, uvažavajući mjere Vlade na ublažavanju posljedica inflacije i stvaranje pretpostavki za nastavak njihovog provođenja i u 2023. godini, kao i osiguravanje uslova za nesmetano funkcionisanje budžetskih korisnika, te izmirivanje obaveza propisanih zakonom i drugim pravnim aktima Republike Srpske, Budžet Republike Srpske za 2023. godinu usvojen po hitnom postupku.

NSRS je, također, po hitnom postupku, usvojila i Zakon o izvršenju budžeta Republike Srpske za 2023. godinu.

Na zahtjev Vlade Republike Srpske, NSRS je odlučila da se, u skladu sa članom 119 Poslovnika, narodni poslanici izjasne o Prijedlogu budžeta Republike Srpske za 2023. godinu – po hitnom postupku i Prijedlogu zakona o izvršenju budžeta Republike Srpske za 2023. godinu – po hitnom postupku odmah po završetku rasprave o ovim aktima, a radi dalje skupštinske procedure i blagovremenog objavljivanja.

Narodni poslanici su prethodno obavili raspravu o Prijedlogu programa ekonomskih reformi Republike Srpske za period 2023 – 2025. godina –  po hitnom postupku.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...