BRITANSKI OBAVJEŠTAJCI OBRUKALI RUSKE AGRESORE: "Frustrirani vojnici prisiljeni su se voziti u starim vozilima, dnevno su gubili čak..."

Britanci dodaju da Rusi sad imaju poteškoća i s nabavom topničke municije te da im nedostaje ispravnih vozila.

  • Evropa

  • 03. Nov. 2022  

  • 1

Britansko ministarstvo vanjskih poslova u novom obavještajnom izvještaju piše o stanju u ruskoj vojsci.

"Ruski vojnici koji služe u Ukrajini vjerovatno su frustrirani zato što su prisiljeni služiti u starim borbenim vozilima pješaštva, koja opisuju kao aluminijske konzerve", pišu Britanci jutros. "Sredinom oktobra, suočeni s ukrajinskim ofenzivama, Rusi su gubili više od 40 oklopnih vozila dnevno, što je otprilike jednako opremi bataljona", dodaju Britanci.

"Posljednjih sedmica Rusija je vjerovatno pribjegla nabavi najmanje 100 dodatnih tenkova i borbenih vozila pješaštva iz bjeloruskih zaliha", dodaje se. "Oklopne jedinice i topništvo centralni su dio ruskog načina ratovanja", pišu Britanci i dodaju da Rusi sad imaju poteškoća i s nabavom topničke municije te da im nedostaje ispravnih vozila.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...