SKANDALOZNO: Ovo su bh. institucije i dužnosnici koji financiraju zataškavanje zločina nad građanima Bosne i Hercegovine, zašto šuti Christian Schmidt!?

Građani Bosne i Hercegovine trebaju znati ko od njihovih izabranih dužnosnika financira zataškavanje zločina koji su nad njima počinjeni devedesetih godina prošlog stoljeća.

  • Vijesti

  • 07. Nov. 2022  07. Nov. 2022

  • 3

Film Borisa Malagurskog, kontroverznog kanadskog režisera srpskog porijekla je glorifikacija zločina, a s obzirom da je već prikazan u Banjoj Luci, postavlja se pitanje zbog čega visoki predstavnik Christian Schmidt nije reagirao, ukoliko znamo da je njegov prethodnik Valentin Inzko donio Zakon o zabrani negiranja genocida.

Građani Bosne i Hercegovine trebaju znati ko od njihovih izabranih dužnosnika financira zataškavanje zločina koji su nad njima počinjeni devedesetih godina prošlog stoljeća.

- Film je dokumentirano svjedočanstvo o beščašću, moralnom i intelektualnom kolapsu projektanata i izvođača agresije i genocida u BiH. Film ovjerava djelo projektanata i izvršilaca genocida u BiH i daje podršku srpskom ekstremizmu čiji je cilj velika Srbija na račun uništenja države BiH. Filmom je poražena ljudskost, poraženi čovjek i civilizacija. Filmom su i ponižene žrtve ne samo genocida u Srebrenici, već i žrtve svih strašnih zločina u ljudskoj historiji, uključujući i žrtve holokausta – poručili su ranije iz IGK-a.

Podsjetimo, peticiju za zaustavljanje filma Borisa Malagurskog potpisalo je gotovo 35.000 osoba, a IGK poslao je i pismo premijeru Kanade.

Više pročitajte OVDJE.

(SB)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...