PREDVORJE PAKLA VELJE NEVOLJE: S ovog parkinga su žrtve vođene u klanicu u Ritopeku

"Nasmijani koljač" Srđan Lalić, jedan od najsurovijih članova klana Belivuk-Miljković, koji je "promenio stranu" i postao okrivljeni-saradnik u zamjenu za manju kaznu, do detalja je opisao nekoliko zločina koji se optuženima stavljaju na teret.

  • Hronika

  • 09. Nov. 2022  09. Nov. 2022

  • 0

Parking u Radničkoj ulici, na Čukarici, bio je jedno od omiljenih "lovišta" za članove klana Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, na kome su najmanje dvije žrtve namamljene i otete. Upravo ova lokacija u Beogradu bila je kobna za navijača Lazara Vukićevića i bivšeg policajca Mirka Kojića Koju, a na pomenutom mjestu prije dvije godine dogodilo se i stravično ubistvo. Portal  Nova.rs obišao je pomenuto mjesto.

"Nasmijani koljač" Srđan Lalić, jedan od najsurovijih članova klana Belivuk-Miljković, koji je "promenio stranu" i postao okrivljeni-saradnik u zamjenu za manju kaznu, do detalja je opisao nekoliko zločina koji se optuženima stavljaju na teret, ali i nekoliko nedjela koja se još ne nalaze na optužnici. On je u svom iskazu pred Specijalnim sudom nekoliko puta pomenuo jedno mjesto, parking u Radničkoj ulici u beogradskom naselju Čukarica, a koji je korišten prilikom najmanje dvije likvidacije.

Lazar Vukićević nestao je 14. oktobra 2020. godine. Bio je blizak škaljarskom klanu, bio je navijač Crvene zvezde, ali i stari neprijatelj Marka Miljkovića, pa i Veljka Belivuka. Oni su već pokušavali da ga likvidiraju bombom, koja je postavljena pod „Porsche“ koji je vozio Vukićević, ali je on tada uspio u posljednjem trenutku da izbjegne smrt.

Ipak, nova prilika za napad ukazala se Belivuku i Miljkoviću kada su zarobili Mileta Radulovića Kapetana, škaljarca koji je bio prijatelj i Vukićevića. Vođe klana su sa Radulovićevog telefona poslali poruke preko Sky aplikacije Vukićeviću, koji je tada napravio kobnu grešku – povjerovao je u igru koju je Miljković vodio iz Crne Gore. Zakazan mu je sastanak sa škaljarcima koji su navodno zarobili Veljka Belivuka i Vukićević je otišao da se vidi sa njima. Ti "škaljarci" su ga čekali upravo na parkingu u Radničkoj ulici, u blizini broja 30.

Kao da je predosjetio, Vukićević je prijatelju koji ga je dovezao do Radničke, prije nestanka, rekao da ukoliko se ne vrati, znači da su ga Crnogorci izdali. I nije se vratio. Ušao je u kola na parkingu u Radničkoj ulici i na kraju završio u "klanici" u Ritopeku. Tamo je zvjerski mučen, ponižavan, a sve je snimano i slato Belivuku i Miljkoviću. Na kraju je Lazar poslije mučenja umro, a cijeli ovaj monstruozni zločin opisao je svedok-okrivljeni Srđan Lalić.

Druga žrtva, koja je namamljena na isti parking, bio je blizak prijatelj Marka Miljkovića, vlasnik udruženja "Alfa taksi" i bivši policajac, Mirko Kojić zvani Koja. On se i danas vodio kao nestao, a u svom svjedočenju Srđan Lalić je do detalja objasnio i stravičnu Kojićevu sudbinu.

"Ima uličnog svjetla, ali ono je često zaklonjeno drvećem, lišćem, tu je polumrak. Na zgradi nema kamera za video-nadzor, nema ih nigdje u blizinni“, objasnio je jedan od stanara zgrade u Radničkoj 30.

To je zapravo čitav blok zgrada, parking je sa vanjske strane, a između zgrada se nalazi parkić.

„Čuo sam da se tu diluje i droga, a prije nekoliko godina dogodilo se i ubistvo. Navodno je ubijen neki navijač“, objašnjava ovaj stanar.

U pitanju je ubistvo Ognjena Žarića 2018. godine, koji je bio navijač fudbalskog kluba "Rad", ali njegova smrt nije imala veze sa sukobima među navijačima.

"Ubijeni mladić i momak koji je navodno pucao u njega su se znali, a sukobili su se oko neke sitnice, u nekom lokalu. Izašli su napolje da se rasprave, a onda je uslijedila pucnjava“, rekao je sagovornik Nova.

Policija je kasnije uhapsila Aleksu Vasiljevića (29) i on je optužen za ubistvo Ognjena Žarića. Ipak, Aleksa je na kraju oslobođen, ali je u oktobru 2021. pronađen mrtav u stanu u kome je živio.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...