NAZVAO IH POLITIČKOM ORGANIZACIJOM: Milanović se oglasio povodom prepirke sa Majkama Srebrenice

Komentirao je opet prepirku koju je imao s Majkama Srebrenice. Podsjetio je da se “Bakir Izetbegović hvalio da oni pišu njima priopćenja”.

  • Regija

  • 11. Nov. 2022  

  • 11

Predsjednik Republike i vrhovni zapovjednik Oružanih snaga RH Zoran Milanović sudjelovao je na svečanoj prisezi 36. naraštaja ročnih vojnika na dobrovoljnom vojnom osposobljavanju u Vojarni „123. brigade HV“.

Milanovića su pitali o odlasku u Vukovar.

Prošle godine nismo bili u dvije kolone. Odakle ta naznaka. Nije bilo nikakvih razmimoilaženja, tamo se pojavio netko iz Vlade. To je obljetnica pogibije Blage Zadre. Kakve su to dvije kolone? Uvijek smo svi zajedno u koloni, osim kad je HDZ u opoziciji”, rekao je Milanović.

“Jel to netko nagovijestio? Osim nekakve bolesne redakcije. Je li netko nagovijestio dvije kolone. Ja nikad nisam izazivao incidente i nikad izazivao dvije kolone. Ja ću 17. doći u Vukovar na otkrivanje spomenika Kari Šoljić, a 18. ću konačno otići u Škabrnju u kojoj nisam bio od 2007.”, dodao je.

“Nemojte kuhati čorbu tamo gdje nema divljači i nema mesa. To je kao da netko pita hoće li biti pucnjave u Vukovaru. S obzirom na to da nisam bio u Škabrnji od 2007., mislim da je vrijeme da odem tamo”, kazao je predsjednik.

O Miloradu Pupovcu

Upitan je o Penavinoj izjavi da poziva Vladu da se suzdrži od performansa, misleći na Pupovčevo polaganje vijenaca svim žrtvama 17. novembra.

“Tu ima elemenata performansa. Ja ću vas podsjetiti da je 2013. kada je na jedan divljački organizirana ta kolona pred kompletnim državnim vrhom i da su u vrlo kvarnoj organizaciji uspjeli izvesti da jedna kolona prepriječi put drugoj. Tada je Pupovac bio uz mene, koji sam bio hrvatski premijer. Zašto nije sada uz Plenkovića”, pita se Milanovića.

Na konstataciju novinarke da će se s Pupovcem sresti 17. novembra, odgovara:

“Nećemo se sresti. Ja kad sam došao u Borovo selo, frajer je pobjegao i bacio se u Dunav. Da me ne mora vidjeti. Pupovac nije predstavnik Srba, on je predstavnik 10 posto Srba. On radi što hoće, ovo je slobodna zemlja”, kazao je predsjednik.

Odgovarajući na pitanje oko slanja helikoptera u Ukrajinu kazao je da je sve već rekao tri puta. Odbacio je mogućnost da razgovara s državnim tajnikom o toj temi. Može samo s predsjednikom Vlade razgovarati o tim temama.

Istaknuo je da odluku Vlada može donijeti bez njega.

Komentirao je opet prepirku koju je imao s Majkama Srebrenice. Podsjetio je da se “Bakir Izetbegović hvalio da oni pišu njima priopćenja”.

Za mene je sada to politička organizacija“, kazao je MIlanović.

Tko je to pisao iz SDA jer rekao dobru stvar. Ja sam fašist koji suspreže u sebi to 20 godina, a ponašam se kao demokrat. Ja sam odlazio u Srebrenicu. Borio sam se za prava svih manjina, pa i bošnjačke. I onda napišu da ja glumim demokrata, ali da sam fašista. Moje mjere i ponašanje su demokratski, ali kritičan prema svima”, dodao je.

(N1)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 11

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...