I TARIK MU JE ČESTITAO: Hrabri takmičar u "Milijunašu" odlučio je riskirati sve i ići do kraja, jedno pitanje bilo je kobno...

Publika je 100 posto glasova dala Aleksandru Velikom te mu je pomogla u prelasku drugoga praga.

  • Show

  • 18. Nov. 2022  

  • 0

Otvorivši novu emisiju HRT-ovog game showa "Tko želi biti milijunaš" pitanjem za 2.000 kuna, Josip Batur iz Zagreba, prvoga je džokera, "zovi", iskoristio na pitanju za 8.000 kuna. Trebao je odgovoriti prikazuje li Van Goghova slika "Zvjezdana noć" nebo iznad Bretanje, Burgundije, Normandije ili pak Provanse. Džoker je dijelio njegovo mišljenje kako bi riječ mogla biti o nebu iznad Provanse pa je Josip spomenuti odgovor ponudio kao konačni i pogodio. 

Nakon toga Josip je publiku upitao je li "velikan" Aleksandar Veliki, Darije Veliki, Herod Veliki ili Konstantin Veliki najpoznatiji pripadnik dinastije Argejaca. Publika je 100 posto glasova dala Aleksandru Velikom te mu je pomogla u prelasku drugoga praga.

 

Posljednjega džokera, "pola-pola", upotrijebio je na 13. pitanju za 250.000 kuna. Koje su stručno ime znanstvenici 2012. godine dali rodu baršunastih pauka koji žive pod zemljom, glasilo je pitanje uz ponuđene odgovore Bobdylania, Loureedia, Eltonjohnia te Ericclaptonia. Upotrebom džokera iz suženog izbora potom su izostali Bobdylania i Eltonjohnia. 

Ustvrdivši kako se zarekao da neće odustati prije pitanja za pola miliona kuna, Josip je preuzeo rizik te je njegov konačni odgovor bio - Ericclaptonia. Ipak, rodu  baršunastih pauka znanstvenici su prije jednog desetljeća dali naziv Loureedia, prema Lou Reedu, suosnivaču grupe The Velvet Underground. 


Uz Tarikove čestitke za sjajan i hrabar nastup Josip je kviz napustio s iznosom od 32.000 kuna (oko 8.000 KM, op. "SB"). 

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...