PROBLEMI ZA FRANCUZE: Benzema zbog povrede napustio trening, upitan nastup na SP-u?

Iz izvora bliskih reprezentaciji saznaje se kako će se Benzema tokom večeri podvrgnuti detaljnim pregledima nakon kojih će biti poznata težina nove povrede, te hoće li biti spreman za nastup.

  • Sport

  • 19. Nov. 2022  19. Nov. 2022

  • 0

Aktuelni osvajač "Zlatne lopte", napadač francuske nogometne reprezentacije Karim Benzema zbog povrede je ranije napustio trening u subotu te je upitan njegov nastup na Svjetskom prvenstvu koje počinje u nedjelju.

Benzema je povrijedio bedreni mišić igrajući za madridski Real u oktobru te je u subotu po prvi put od okupljanja trenirao s ostatkom reprezentacije, ali nije uspio odraditi čitav trening. 

Iz izvora bliskih reprezentaciji saznaje se kako će se Benzema tokom večeri podvrgnuti detaljnim pregledima nakon kojih će biti poznata težina nove povrede, te hoće li biti spreman za nastup, prenose agencije.

Branitelji naslova još ranije su zbog ozljeda ostali bez pomoći Paul Pogbe, Presnela Kimpembea, N'Gola Kantea i Christophera Nkunkua.

Francuska će na SP igrati u grupi D, prvi suparnik bit će joj Australija 22. novembra, a slijede Danska 26. novembra i Tunis 30. novembra.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...