RUSKI POLITIČAR PRIJETI SUSJEDIMA: "Ukrajinci smijenite Zelenskog. Ili se smrzavajte i truhnite" (VIDEO)

“To je izraz naše mržnje, naše svete mržnje”, dodao je.

  • Svijet

  • 20. Nov. 2022  

  • 2

Društvenim mrežama se proširio snimak s ruske državne televizije koja prikazuje ruskog zastupnika koji poziva ukrajinske da svrgnu predsjednika Volodimira Zelenskog. Ruski političar žestoko je opleo po predsjedniku Ukrajine.

U snimku koju je podijelio američki novinar panel od nekoliko proruskih ličnosti raspravljao je o ratu u Ukrajini. Ali i trenutnoj strategiji napada Moskve.

Voditelj Roman Babajan rekao je da je ruska vojska sada “počela napadati plinsku infrastrukturu” širom Ukrajine. Ruski političar Boris Černišov rekao je da su napadi jednostavno “odmazda”.

“To je izraz naše mržnje, naše svete mržnje”, dodao je.

Govoreći o Ukrajincima, rekao je: “Oni će ostati bez plina, bez svjetla i bez ičega drugog. Smrznut će se i istrunuti.”

Černišov je potom pozvao stanovnike Ukrajine da izađu na ulice i “stanu na kraj nacističkom režimu Zelenskog”.

Na njegove komentare nadovezao se bivši ukrajinski političar Vladimir Olejnik. On je opisao ukrajinski narod kao “potlačen”. Rekao da je Zelenski “terorist”.

Zelenski ispunjava sve kriterije terorista”, rekao je.

“Sjećate se da su ga uspoređivali s Al-Qaidom, bin Ladenom – njegova sudbina je ista”, dodao je.

Ukrajinski ministar vanjskih poslova Dimtro Kuleba retvitao je isječak rekavši da pokazuje da je “poticanje na genocid ruske državne televizije u punom jeku” i pozvao na zabranu “propagande”.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...