KINEZI NAPADAJU EVROPSKO TRŽIŠTE: Novi električni adut iz Kine jeftiniji je čak i od benzinaca…

Njihovi konkurenti trenutno ne mogu parirati toj cijeni i svi oni puno skuplji, a u nekim slučajevima koštaju više nego dvostruko.

  • Auto

  • 22. Nov. 2022  

  • 0

Električni MG4 je prvi električni automobil koji se zahvaljujući svojoj cijeni sve više pozicionira kao prava alternativa najpopularnijim modelima s unutarnjim sagorijavnjem. Konkurent je modelima Cupra Bornu, Renault Meganeu E-Tech electric i Volkswagenu ID.3, ali mu je cijena daleko ispod njihovih.

Sada kineska marka ide još agresivnije u Španjolskoj u kojom MG4 košta manje od 20.000 eura. Zvuči čudno u ovim vremenima kada su cijene automobila vrtoglave, ali MG4 kreće u novu promotivnu akciju s kojom se cijena spušta za 2.000 eura. Uvjet je financiranje automobila sa Santander Promo-Financeom, s kojim je MG sklopio komercijalni ugovor za financiranje svojih vozila.

Uključujući popust (2.000 eura), španjolski poticaj za električna vozila od 7.000 eura i još dodatnu kampanju marke 1.210 eura, cijena MG4 ostaje na 19.280 eura. Njihovi konkurenti trenutno ne mogu parirati toj cijeni i svi oni puno skuplji, a u nekim slučajevima koštaju više nego dvostruko. Uz to, s ovom cijenom MG4 postaje jedan od najpristupačnijih električnih automobila na tržištu.

Tih 19.280 eura odgovara početnoj verziji MG4 Electric Standard s 350 kilometara autonomije, baterijom od 51 kWh i motorom od 125 kW snage (170 KS). Standardna oprema uključuje LED prednja svjetla, MG Pilot asistent paket, multimedijski sistem sa 10,25-inčnim ekranom osjetljivim na dodir, digitalnu ploču instrumenata, automatsko pokretanje i ulazak bez ključa, V2L dvosmjerni sistem punjenja, automatsku promjenu dugih svjetala, stražnje parking senzore i automatsku klimu, itd.

Uz to, kampanja MG se odnosi na sve verzije, pa tako nude i MG4 Comfort, s velikom baterijom i autonomijom od 450 kilometara, s cijenom od 23.280 eura.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...