VRHOVNI SUD KOSOVA IH OSLOBODIO: Medicinske sestre koje se terete za zlostavljanje starice puštene iz pritvora

One će se sada, prema odluci Vrhovnog suda, braniti sa slobode.

  • Regija

  • 25. Nov. 2022  

  • 0

Iako je Apelacioni sud Kosova prethodno potvrdio mjeru pritvora medicinskim sestrama uhapšenim početkom ovog mjeseca zbog zlostavljanja starije žene – štićenice Doma za stare u Peći, Vrhovni sud ih je oslobodio.

Hapšenje ovih sestara, A.R, A.P. i R.K, dogodio se 2. novembra, a nakon što se na društvenim mrežama pojavio video snimak koji svjedoči sceni nasilja u kojoj jedna od uhapšenih fizički nasrće na stariju ženu, dok druga snima, prenosi KoSSev.

Apelacioni sud je prije nedjelju dana potvrdio odluku Osnovnog suda u Peći u vezi sa mjerom pritvora ovim medicinskim sestrama. Ovaj sud je smatrao da njihovim puštanjem postoji opasnost od uticaja na svjedoke, žrtvu ili na koleginicu koja je bila neposredni svjedok sceni nasilja.

Međutim, Vrhovni sud donio je odluku da preinači prethodne odluke, a da ove medicinske sestre pusti i pritvora.

„Za zaštitu zakonitosti branioca okrivljene A.R, a po službenoj dužnosti i za A.P. i R.K. preinačava se odluka Osnovnog suda u Peći i odluka Apelacionog suda tako što se okrivljenima ukida pritvor“, navela je potparolka Vrhovnog suda Antigona Uka-Ljuftiu (Luftiu).

One će se sada, prema odluci Vrhovnog suda, braniti sa slobode.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...