TEMA I BiH: U Bukureštu dvodnevni sastanak ministara vanjskih poslova članica NATO-a

U Bukureštu će biti i ministrica vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Bisera Turković.

  • Evropa

  • 29. Nov. 2022  

  • 1

Sastankom predsjedava generalni sekretar Alijanse Jens Stoltenberg koji je uoči dolaska u glavni grad Rumunije rekao da će na sastanku biti govora o ratu u Ukrajini, podršci NATO-a Kijevu i načinima da se ojača otpornost saveznica.

U Bukureštu će biti i ministrica vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Bisera Turković, koja je pored Gruzije i Moldavije označena kao zemlja pod ruskim uticajem.

Na sastanku će se razgovarati i se o jačanju saradnje ovih zemalja sa NATO-om, u zaštiti njihove nezavisnosti i jačanju sposobnosti u sferi odbrane. Taj sastanak je zakazan za srijedu.

(BHRT)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...