VEČERAS U ZEMALJSKOM MUZEJU: Promocija knjige "Kapitalizam nepoznati ideal" AYN RAND, jedne od najčitanijih i najutjecajnijh autorica prošlog stoljeća

Njen najpoznatiji roman je "Atlas Shrugged" jedna od rijetkih njenih  knjiga prevedenih u bivšoj Jugoslaviji.

  • Kultura

  • 08. Dec. 2022  08. Dec. 2022

  • 0

Večeras će se  u Zemaljskom muzeju  Sarajevu održati promocija knjige "Kapitalizam nepoznati ideal" čija je autorica Ayn Rand, jedna od najutjecajnijih intelektualki i pisaca prošlog stoljeća. Knjigu je objavila izdavačka kuća " Impruva" u prijevodu poznatog bosanskohercegovačkog književnika Damira Ovčine.("Kad sam bio hodža...")

Ayn Rand (1905-1982) rođena je i školovana  Rusiji, a u Sjedinjene Američke Države preselila je 1927. godine. Njen najpoznatiji roman je "Atlas Shrugged" jedna od rijetkih njenih  knjiga prevedenih u bivšoj Jugoslaviji.

https://global-uploads.webflow.com/5e94942247047e79b85db6b3/5edfc7a8d682d2e515a4761f_who-was-ayn-rand.jpg

Damir Ovčina je u pogovoru knjige "Kapitalizam, nepoznati ideal" napisao: "U člancima o politici, pravima i mogućnostima, vlasti, ratu, o Americi šezdesetih kao da su o nama danas, Ayn Rand, američka autorica ruskog porijekla a svjetskog vanvremenskog dometa piše okrepljujuće... Ogledi kao pohvala prodornosti , spasonosnosti pameti i smjelosti. Neusporediva i nadahnjujuća. Slobodoljubiva. Ayn Rand..".

Promocija knjige Ayn Rand počinje 19 sati u Zemaljskom muzeju, a razgovor će voditi Kristina Ljevak.

(SB)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...