PORUKA ORGANIZACIJE "IMA NAS": "Venecijanska komisija potvrdila ispravnost protesta, u ponedjeljak znamo šta nam je činiti"

Današnja preporuka i mišljenje Venecijanske komisije dali su potvrdu da se naš pokret nalazi na istom polu kojem pripadaju naši evropski partneri, poručili su iz organizacije "Ima nas".

  • Regija

  • 09. Dec. 2022  09. Dec. 2022

  • 1

Ovim je, kako kažu, njihova odbrana ustavnog poretka, građanske, moderne i evropske Crne Gore, dobila svojevrsan legitimitet i sa međunarodne adrese.

"Naravno da nama, slobodomislećim građanima sve to i nije potrebno da bismo bili svjesni činimo li pravu stvar ili ne, jer mi hrabro i odvažno prisustvujemo veličanstvenim i prkosim skupovima u želji da zaštitimo državu od rušenja njenog ustavnog uređenja od zle namjere podanika tuđih interesa. Upravo okupljanja i protest Pokreta “IMA NAS“ pokazali su svu snagu građanske Crne Gore, ali i odlučan stav ogromnog broja građanki i građana koji su se usprotivili udaru na temelje tekovina naše države i mukotrpne izgradnje i stvaranja ponosnog građanskog habitusa odakle i crpimo snagu za ideju savremenog i modernog društva za naša pokoljenja.

Stoga i pozivamo vlastodršce koji zloupotrebljavaju vlast, skupštinske tastere i koriste ostale mehanizme u cilju razgradnje naše države - manite se ćorava posla, dobili ste stav i od Venecijanske komisije, stoga znate što vam je činiti.

Kao što i mi znamo što je nama - u ponedjeljak",  zaključili su, prenosi Pobjeda. 

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...