DEFICITARNI KADAR: Riješen dugogodišnji problem, 14 logopeda u Kantonu Sarajevo će dobiti ugovor na neodređeno

Stupanjem na snagu novog Pravilnika o radu, unutrašnjoj organizaciji i sistematizaciji radnih mjesta i plaćama radnika JU ”Dom zdravlja KS”, stekli su se formalno-pravni uslovi za zapošljavanje potrebnog  broja  logopeda na  neodređeno vrijeme u ovoj ustanovi.

  • Društvo

  • 15. Dec. 2022  15. Dec. 2022

  • 0

Kako je navedeno, radi se o deficitarnom kadru koji najveći  dio  svog  radnog  vijeka  provodi  u  neposrednom  radu  s djecom, te je shodno tome donesena odluka o upošljavanju.

U okviru Dana otvorenih vrata Ministarstva zdravstva KS, ministar zdravstva Haris Vranić je nedavno održao i sastanak sa predstavnicima logopeda i roditelja korisnika njihovih usluga u Kantonu Sarajevo. Svjesni potreba djece kojima je neophodno osigurati usluge logopeda, u Ministarstvu su, nakon tog sastanka, intenzivno radili na rješavanju ovog problema.
Ministar Vranić je naglasio kako ga je problem nedostatka logopeda dočekao na samom početku mandata, te da su ugovori ovom kadru kontinuirano produžavani.

“U koordinaciji sa menadžmentom JU ‘Dom zdravlja’ i Zavoda zdravstvenog osiguranja KS riješen je dugogodišnji problem prijema ovog kadra koji je neizmjerno važan. Uz formiranje Centra za rani rast i razvoj, koji se uspostavlja na osnovu Protokola koji je potpisan između Ministarstva za odgoj i obrazovanje KS, Ministarstva zdravstva KS, Ministarstva za rad, socijalnu politiku, raseljena lica i izbjeglice KS i UNICEF-a u Bosni i Hercegovini, korak smo bliže stvaranju uslova za ranu detekciju i intervenciju svih poteškoća sa kojima se djeca u KS susreću“,  istakao je ministar Vranić.

Odlukom Vlade zadužen je Zavod zdravstvenog osiguranja KS da obezbijedi finansijska sredstva za navedeni kadar, a prilikom njihovog prijema u radni odnos JU "Dom zdravlja" mora poštovati sve zakonske i podzakonske propise koji regulišu oblast zapošljavanja.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...