VJEROVALI ILI NE: Bivši američki predsjednik Donald Trump prodaje kartice sa svojim likom u ulozi...

44-godišnji DeSantis, trenutno uživa prednost od 56 naspram 33 posto u odnosu na Trumpa među konzervativnim biračima

  • Šareni svijet

  • 16. Dec. 2022  16. Dec. 2022

  • 1

Zbunjujući video Donalda Trumpa, koji prikazuje njega kao karikaturu, odjevenog u superjunaka, bio je uvod u pokušaj bivšeg predsjednika SAD-a da svojim pristalicama nudi takozvane nezamjenjive tokene (NFT) po cijeni od 99 dolara po komadu.

U snimci koju je milijarder u srijedu podijelio na svojoj medijskoj platformi Truth Social Trump kaže kako "Amerika treba superheroja". Karikatura 76-godišnjaka, koji je prošli mjesec potvrdio svoju namjeru da se još jednom kandidira za predsjednika 2024., zatim razdire svoju košulju kako bi otkrila kostim dok mu laseri pucaju iz očiju, uz objavu koja najavljuje "veliku obavijest".

U četvrtak je misterij razjašnjen drugom porukom, ovaj put popraćenom još jednom mišićavom karikaturom Trumpa u uskom crvenom kostimu, s rukama na bokovima i ogrtačem s motivom zvijezda i pruga koja se vijori iza njega. 

alt

Komentirao je: “Moja službena kolekcija digitalnih kartica Donalda Trumpa je ovdje. “Ove kartice ograničenog izdanja prikazuju nevjerovatnu UMJETNOST mog života i karijere! Sakupite sve svoje omiljene Trumpove digitalne kartice, vrlo slične bejzbolskim karticama, ali nadamo se, i mnogo uzbudljivije.” 

Pozivajući sve koji su zainteresirani za kupnju da posjete namjensku web stranicu, dodaje: “Samo 99 dolara svaka. Bile bi izvrstan božićni dar.  

“Ne čekajte. Nestat će, vjerujem, vrlo brzo!” Također je podijelio video u kojem je rekao da će ljudi koji kupe tokene imati pravo na nagrade uključujući večeru s njim, kao i da je on njihov "omiljeni predsjednik svih vremena, bolji od Lincolna, bolji od Washingtona". 

Reagirajući na vijest na Twitteru, pisac i redatelj Andy Ostroy rekao je: "Platforma društvenih medija koju je Trump prije volio, ali sada insistira na tome da se više nikada neće vratiti, režiser "Trump izgleda potpuno ludo u ovoj smiješno obmanjujućoj objavi. Još gore su budale ispranog mozga koje pripadaju ovom ludom kultu koji vide ovog napuhanog starog debelog tipa kao superheroja..." 

alt

Činilo se da čak ni neke pristalice nisu bile impresionirane, a Eric Hopkins je objavio: "Politički ispravno, ali kada je naša zemlja trenutno u teškoj situaciji... POSLJEDNJA stvar koju vođa političke opozicije onima koji su na vlasti treba učiniti u ovom trenutku je staviti se na "digitalnu bejzbol kartu". Zaslužuje SVE kritike zbog ovoga. #Trump #FAIL."  

Ryan Kindt je u međuvremenu spomenuo engleskog glumca za kojeg se sada mnogi smatraju da će biti sljedeći James Bond: “Henry Cavill odstupio je kao Superman, a Trump se predstavlja kao (neka vrsta) Supermana. Koincidencija?" 

Drugi su brzo povukli paralele s Homelanderom, zlonamjernim i svemoćnim protagonistom u distopijskoj superherojskoj seriji Dječaci Amazon Primea, a nekoliko ih je podijelilo isječak na kojem je on odjeven u sličan kostim. 

Trump također možda pokušava povećati svoju popularnost nakon što je jučer objavljena anketa pokazala da znatno zaostaje za guvernerom Floride Ronom DeSantisom, za kojeg se vjeruje da se planira kandidovati za predsjednika. 

Anketa Univerziteta Suffolk/USA Today pokazala je da 44-godišnji DeSantis, trenutno uživa prednost od 56 naspram 33 posto u odnosu na Trumpa među konzervativnim biračima. David Paleologos, direktor Centra za politička istraživanja Univerziteta Suffolk je rekao: "U gradu je novi republikanski šerif," 

“DeSantis nadmašuje Trumpa ne samo među općim biračkim tijelom, nego i među republikanskim biračima koji su bili baza bivšeg predsjednika. 

"Republikanci i konzervativni nezavisni sve više žele Trumpizam bez Trumpa." 

U danima nakon izbora u sredini prošlog mjeseca, na kojima su kandidati koje je podržavao Trump imali loše rezultate, Trump je DeSantisa prozvao kao Rona DeSanctimoniousa i poručio mu da se ne kandidira za predsjednika. 

Rekao je za Fox News: "Mislim da bi mu kandidatura mogla jako naškoditi”. 

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...