ENGLESKI MEDIJI UOČI DVOBOJA ZA TREĆE MJESTO U KATARU: Dominik Livaković najozbiljniji kandidat za "Zlatnu rukavicu"

“Hrvatski golman Dominik Livaković jedan je od favorita za Zlatnu rukavicu dok njegova nacija igra protiv Maroka u doigravanju za treće mjesto Svjetskog prvenstva”, započinje tekst Sporting News pa nastavlja:

  • Sport

  • 17. Dec. 2022  17. Dec. 2022

  • 1

Hrvatsku nogometnu reprezentaciju danas od 16 sati očekuje utakmica za svjetsku broncu protiv Maroka.

Engleski mediji posvetili su se najavi tog dvoboja, a fokus su stavili na Dominika Livakovića.

“Hrvatski golman Dominik Livaković jedan je od favorita za Zlatnu rukavicu dok njegova nacija igra protiv Maroka u doigravanju za treće mjesto Svjetskog prvenstva”, započinje tekst Sporting News pa nastavlja:

“Evropska se nacija uvelike oslanjala na Livakovića da zadrži Brazil na odstojanju u drugom poluvremenu i onda kada je utakmica otišla do jedanaesteraca. Iako je Livaković pao u polufinalu protiv Argentine, sigurno se proslavio u Kataru.”

Otkrili su i ko su mu uzori te koliko ga vrednuje Transfermarkt.

“Među svojim golmanskim idolima naveo je Davida de Geu iz Manchester Uniteda i špansku ikonu Ikera Casillasa. U 90 minuta protiv Brazila, koji je završio 0:0, odbranio je više nego što je Alisson odbranio na cijelom turniru do tog trenutka. Njegov trenutni ugovor ističe u junu 2024., a trenutna mu je vrijednost, prema Transfermarktu, osam i pol miliona eura — iako će se bez sumnje povećati nakon Svjetskog prvenstva, pogotovo ako osvoji Zlatnu rukavicu koja se dodjeljuje najboljem golmanu turnira”, pišu Englezi pa dodaju:

“U prošlosti su ga povezivali s potencijalnim prelaskom u turski klub Fenerbahce, ali bi u budućnosti mogao privući interes Premier lige ili druge vrhunske europske lige nakon izdanja poput onog protiv Brazila.”

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...