TURCI NE ŽALE MILIONE: Fenerbahce slaže nevjerovatnu ekipu, nakon Edina Džeke potpisao i kapiten Srbije, a uskoro će…

U prošloj sezoni turske Super Lige Fenerbahce je završio na drugom mjestu, ali u ovoj imaju velike ambicije i takva su im i ulaganja.

  • Sport

  • 17. Jul. 2023  

  • 0

Kapiten nogometne reprezentacije Srbije Dušan Tadić novi je igrač Fenerbahcea, potvrdio je turski klub.

Tadić je prije dva dana raskinuo ugovor s Ajaxom u kojem je proveo pet godina i bio kapiten tima iz Amsterdama. Tadić je 2018. stigao u Ajax iz Southamptona, a s nizozemskim velikanom osvojio je tri naslova i dva Kupa te zemlje.

U Fenerbahceu će nositi dres s brojem 10.

U prošloj sezoni turske Super Lige Fenerbahce je završio na drugom mjestu, ali u ovoj imaju velike ambicije i takva su im i ulaganja.

Već su doveli neko imena poznatih ljubiteljima nogometa s ovih prostora. Stigao je Edin Džeko, zatim bivši napadač Hajduka Umut Nayir (obojica kao slobodni igrači) dok je najveću odštetu ovaj turski velikan iskrcao za poljskog veznjaka Sebastiana Szymanskog za kojeg su moskovskom Dinamu platili 10 miliona eura.

Nakon potvrde Tadićevog dolaska, idući zvučni transfer trebao bi biti onaj Dominika Livakovića iz zagrebačkog Dinama. Kako je objavio Fabrizio Romano, Turci će platiti odštetu od devet miliona eura Dinamu, a sve će biti gotovo uskoro.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...