SILOVIT UDAR NA GLAVNI GRAD UKRAJINE: Ruski agresori dronovima napali Kijev, oštećena kritična infrastruktura, ima ranjenih...

Ljudima je pružena pomoć – pod nadzorom su liječnika", napisao je na Telegramu jutros regionalni guverner Kijeva Oleksij Kuleba.

  • Svijet

  • 19. Dec. 2022  19. Dec. 2022

  • 0

Zračne snage Ukrajine objavile su da su detektirale 35 Shahed dronova iranske proizvodnje od kojih su 30 oborili u najnovijem napadu dronovima na Kijev.

Gradonačelnik Kijeva Vitalij Kličko objavio je na Telegramu da je u napadu dronovima jutros oštećena kritična infrastruktura.

"Kao rezultat napada na glavni grad oštećeni su objekti kritične infrastrukture. Energetičari i toplinari rade na brzoj stabilizaciji situacije u opskrbi energijom i toplinskom energijom", napisao je na Telegramu.

Nove informacije koje su objavile ukrajinske vlasti sugeriraju da je ruski raniji napad dronovima na Kijev oštetio kritičnu infrastrukturu i ozlijedio dvije osobe.

"Infrastrukturni objekti i privatne kuće oštećeni su kao rezultat noćnog napada dronom u Kijevskoj regiji … dvije žrtve. Ljudima je pružena pomoć – pod nadzorom su liječnika", napisao je na Telegramu jutros regionalni guverner Kijeva Oleksij Kuleba.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...