PROIZVODI ZA BOGATU KLIJENTELU: Nijemci otvaraju fabriku na sjeveru Bosne i Hercegovine, posao za…

U januaru stižu mašine iz Njemačke.

  • Ekonomija

  • 23. Dec. 2022  

  • 0

Investitor iz Njemačke će u industrijskoj zoni u Novoj Topoli kod Bosanske Gradiške početkom naredne godine otvoriti firmu u kojoj će za početak zaposliti 40 radnika, izjavila je generalna konzulica BiH u Munchenu Vera Sajić.

Ona je kazala da je registracija firme završena, da je zakupljen poslovni prostor, te da u januaru stižu mašine iz Njemačke.

Sajićeva je navela da će se investitor ovdje baviti proizvodnjom električnih lokomotiva, vagona i vozova za kolekcionare, kao i dodatne opreme – staza, mostova i tunela i druge dekoracije.

“Riječ je o proizvodima za kolekcionare, električnim vozovima na daljinsko upravljanje i pratećoj opremi koje kupuju kolekcionari i koji koštaju više od hiljadu eura“, rekla je Sajić.

Ona je dodala da investitor u njemačkoj pokrajini Hesen posjeduje dvije fabrike koje se bave elektronikom, te da su ranije imali i fabrike u Kini.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...