MILORAD DODIK O NEUSTAVNOM 9. JANUARU: "Dan RS-a je integrativan praznik koji će se slaviti"

Predsjednik RS je pozvao građane Istočnog Sarajeva i goste da 9. januara u tom gradu prisustvuju defileu bezbjednosnih i nevladinih organizacija povodom obilježavanja Dana RS.

  • Vijesti

  • 24. Dec. 2022  24. Dec. 2022

  • 11

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je danas da će RS obilježavati i slaviti Dan RSi da će centralna svečanost svake naredne godine biti održavana u drugom gradu, čime se želi pokazati da je to integrativni praznik koji predstavlja čitavu Republiku Srpsku. Dodik je rekao da oni koji osporavaju praznik Republike Srpske mogu da rade šta hoće, a da će RS Dan Republike obilježavati i slaviti.

“Da li ga ne podržavaju turisti, kakav je Christian Schmidt, to nas ne zanima. Mi smo naše odluke o tome donijeli i 9. januar se ne može pomjeriti rekao je Dodik novinarima.

On je podsjetio da će ove godine svečani defile povodom 9. januara biti održan u Istočnom Sarajevu, dok će dan ranije u dvorani “Borik” u Banjaluci biti održana akademija, a nakon toga i prijem koji organizuju institucije Republike Srpske.

Dodik je najavio da će svake naredne godine centralna svečanost povodom Dana Republke biti održavana u drugom gradu, dodajući da se na taj način želi pokazati da je to integrativan praznik koji predstavlja čitavu Republiku Srpsku i da to podržavaju i građani.

Predsjednik RS je pozvao građane Istočnog Sarajeva i goste da 9. januara u tom gradu prisustvuju defileu bezbjednosnih i nevladinih organizacija povodom obilježavanja Dana RS.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 11

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...